Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Megemlékezés az Idősek Világnapja alakalmából

A Szentendrei Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub tagjai 2018. október 02-i klubnapjukat használták fel arra, hogy részt vegyenek az MH Altiszti Akadémián a Honvédelmi Minisztérium által a Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulója alkalmából általános és középiskolai tanulók részére kiírt amatőr képzőművészeti pályázat nyertes alkotásainak kiállításának megnyitóján és az Idősek Világnapjáról való megemlékezésre. A pályázat kiírásának fő célja a magyar honvédek előtti tisztelgés, a hősi helytállás megörökítése és ezen keresztül a katonai pálya iránti érdeklődés felkeltése volt.
„A BEOSZ külön díját Bogdán László tanuló pályaműve: Daróczy Ambrus Császári és Királyi Gyalogezred hős hadnagya” nyerte. A díjat Hazuga Károly nyá. altábornagy meleg szavak kíséretében adta át és további sikereket kívánt a fiatal alkotónak.„
A kiállítás megnyitását követően Bozó Tibor dandártábornok úr, köszöntötte a nyugdíjas klub jelen lévő tagjait az Idősek Világnapja alakalmából és megköszönte a honvédelem ügye iránt való elkötelezettségüket. Biztosította a tagságot, hogy segíti a szervezet munkáját és kérte, hogy továbbra is hirdessék, legyenek szószólói mutassák be a társadalom felé, a katonai pálya szépségét, nehézségeit, embert próbáló sokoldalú követelményeit. Ezt követően szavalat, majd megemlékezés, ajándékok átadására került sor. Aktuális feladatok megbeszélését követően baráti kötetlen beszélgetések alakultak ki. A klub tagjai jó érzéssel, feltöltődve távoztak és mentek szeretteikhez, vagy haza a kis otthonukba. Ismét egy tartalmas élmény dús klubnapon vagyunk túl.

klub vezetőség
fotó: Bara Erzsébet