Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Egy jubileum apropóján...

A HÉF megalakulásának 25. éves jubileumáról a munkaadói és munkavállalói oldal képviselői az elmúlt év végén ünnepi rendezvény keretében emlékeztek meg.
Az évfordulóhoz kapcsolódóan a mai napon a munkavállalói oldal képviselői bensőséges ünnepség keretében köszöntötték az akkor távollévő Zsoldos Géza nyá. ezredest, aki 17 éven át a munkaadói oldalon látta el a HÉF titkári feladatokat. A BEOSZ részéről Hazuga Károly nyá. altbgy. elnök, a HOSZ részéről Czövek János elnök és a HODOSZ részéről Varga István elnök meleg szavakkal méltatta azt a fáradhatatlan munkát és személyes odaadást, amit az érdekegyeztetés folyamatában kifejtett. Köszöntőjükben mindannyian visszaemlékeztek a kezdeti évek nehézségeire és sikereire, a közösen eltöltött időkre, melyek többnyire a munkaadói oldalon kezdődtek és olykor a munkavállalói oldalon folytatódtak.
Zsoldos Géza válaszában ugyancsak a kezdeti évek folyamatairól beszélt felelevenítve néhány érdekesebb, a katonákat és a honvédségnél dolgozó közalkalmazottakat érintő helyzetet, melyek megoldása a HÉF-en keresztül, olykor nehéz tárgyalások után megvalósult. Beszélt azokról a személyes jó kapcsolatokról, melyek munkáját is nagyban segítették.
A házi ünnepség keretében – a jubileumra emlékezve – emlékplakettet és a jelenlévők aláírását tartalmazó emléklapot adtak át a HÉF korábbi titkárának.

Sztanó Zsuzsanna ny. őrgy.
Fotó: Kiséri-Nagy Ferenc