Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Küldöttgyűlés - 2015.04.21.

"A Haza örök" E – Kossuth Lajostól idézett – jelmondat jegyében tartotta éves Küldöttgyűlését a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége 2015. április 21-én, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem dísztermében.

Kelemen József ny. altábornagy, a BEOSZ elnöke üdvözlő szavait követően, a Szövetség 77 önálló tagegyesületének, valamint három tagszövetségének küldöttei és a meghívott vendégek napirend előtt megemlékeztek a Szövetség alapításának jubileumi, 25. évfordulójáról. Önzetlen munkájukért számos személy és egyesület vehette át a Honvéd Vezérkar, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi parancsnokának, csapatainak és intézményeinek, valamint a BEOSZ elnökségének elismeréseit.

A Küldöttgyűlés résztvevői meghallgatták és megvitatták a Szövetség elnökségének 2014. évi beszámolóját, a 2014. évi gazdálkodásról szóló beszámolót, a Felügyelő Bizottság beszámolóját, majd a Tanácsadó Testület és a „Bajtársainkért” Alapítvány Kuratóriumának tájékoztatóját, a 2015. évre szóló munka- és rendezvénytervet, a 2015. évi pénzügyi tervet, továbbá a Számviteli Politikát. Az írásos előterjesztések és az elhangzottak feletti vitát követően a küldöttek döntöttek a beszámolók és a 2015. évi tervek elfogadásáról.

Ezt követően a Küldöttgyűlés elfogadta a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Veszprémi Egyesületének tagfelvételi kérelmét.

Fotó: Kiséri-Nagy Ferenc