Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Elmúlt 4 év Kiskőrösön

Elmúlt 4 év a Kiskőrösi Helyőrség Nyugállományúak Klubja életében, az alapszabály alapján beszámoló és vezetőség választó közgyűlésre került sor. Gottfried Béla nyá. ezredes köszöntette a tagságot és a megjelent vendégeket Domonyi László polgármestert, Kelemen József altábornagyot a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnökét, Csizovszki László r.őrnagy rendőrkapitányság vezetőjét, Durgó Tamás századost az 1. számú érdekvédelmi iroda vezetőjét Miklovich János alezredest a 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj parancsnokát.
A köszöntőt követően Fadgyas István nyá. őrnagy elnök beszámolt az elmúlt 4 év munkájáról kiemelten az egyesület közhasznú tevékenységről. Elismeréssel szólt a tagság tevékenységéről, a temetőben végzett karbantartási munkálatokról, a város rendezvényein való részvételről, hangulatos kirándulásokról. A tagság az elmúlt 4 év alatt 4800 km tett meg a különböző túrák során. A pénzügyi bizottság beszámolóját követően a vezetőség választásra került sor.
Melher Sándor a jelölő bizottság elnöke a tagság 86% megkérdezése alapján javaslatot tett a vezetőségre. A jelenlévő 68 fő megválasztotta
elnöknek Fadgyas István örnagyot,
elnökhelyettesnek Gottfried Béla ezredest,
titkárnak Ducha Józsefné bv. őrnagyot,
kultúrfelelősnek Jakab József főhadnagyot,
a leköszönő Kóka Sándorné helyett a szociális bizottság élére Melher Sándor őrnagyot,
gazdasági felelősnek Szakács Lászlóné törzszászlóst.
A pénzügyi ellenőrző bizottság élére Lehoczki Pétert, tagjainak Takács Antalnét és Kovács Imre r.főtörzszászlóst, a szociális bizottság tagja lett Gyalog Sándorné és Csupor Jánosné.
Az elnök a tagság részére kiosztott éves munkatervet kiegészítette. A jelenlévők a beszámolókat és a munkatervet a egyhangúlag elfogadták.
A jó munkájuk elismeréseként Kelemen József altábornagytól Domonyi László polgármester, Gottfried Béla ezredes, Fábi János főtörzszászlós BEOSZ emléktárgyat, Kóka Sándorné Vanyur Tibor ezredes a MH Hadkiegészítő és Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka emléktárgyát vehette át. A leköszönő bizottsági tagok Sípos Andrásné, Szabó Gézáné, Huszár Józsefné a nyugdíjas klub emléktárgyát, Dicsa Mihályné, Zubor Imre r.alezredes és Benics László főtörzszászlós Miklovich János alezredestől a 93. PS VVZ emlékplakettjét vehette át.
Ezt követően a finom vacsora elfogyasztásra került sor, az elmaradt bált a nőnapon bepótoljuk.

Gottfried Béla