Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ülést tartott a BEOSZ megújult Tanácsadó Testülete

2020.10.21

2020. október 21-én alakuló ülést tartott a BEOSZ újjáalakult Tanácsadó Testülete a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ Regiment éttermének zászlóstermében. Az ülésen részt vettek a BEOSZ operatív elnökségének tagjai.
Köztudott, hogy a Szövetség 2020. július 15-én beszámoló és tisztújító küldöttgyűlést tartott, melyen a Tanácsadó Testület 3 tagú vezetőségét is megválasztották a küldöttek. A BEOSZ TT korábbi elnökét, Végh Ferenc nyá. vezérezredest újra választották, elnökhelyettes Csomós Lajos nyá. vezérőrnagy lett, a TT titkárának pedig ismét megválasztották Simon Béla nyá. ezredest. A BEOSZ elnöksége 15 főben határozta meg a Tanácsadó Testület létszámát azzal, hogy az egyes feladatokra szükség szerint igénybe vehetők külső szakértők. A TT elnöke javaslatára Hazuga Károly nyá. altábornagy, a Szövetség elnöke kérte fel a 8 korábbi és a 4 új tagot a Testület munkájában való részvételre.
Végh Ferenc nyá. vezérezres elnöki megnyitójában köszöntötte a megjelenteket, megemlékezett a TT eddigi 16 évéről, ismertette az ülés napirendjét és a további munkavégzésre vonatkozó elvárásokat, majd köszöntötte Takács Imre nyá. hőr. alezredest, a TT alapító tagját a 80. születésnapja alkalmából.
Az ülés a TT korábbi és új tagjainak bemutatkozásával, majd a TT elnöke előadásában az újjáalakult testület új szervezeti felépítésére tett javaslat megvitatásával és elfogadásával folytatódott. Rövid szünet következett, melynek során a tagok megválasztották az új szakbizottságok vezetőit, illetve a Palota udvarán csoportkép készült a résztvevőkről.
Az 5. napirend a TT 2021. évi munkatervének megvitatása és véglegesítése volt - Csomós Lajos elnökhelyettes előadásában.
A 6. napirend keretében - melynek előadója Simon Béla, a TT titkára - Erdős László nyá. ezredes, az ülések állandó meghívottja (korábbi TT tag) javaslatára a testület döntött a TT működési rendjének írásba foglalásáról. Majd a titkár tájékoztatást adott arról, hogy a TT tagjairól adatlapot készít és azt megküldi a tagoknak, valamint rögzítettük a legközelebbi ülés időpontját.
Az ülés bezárása előtt Hazuga Károly nyá. altábornagy, a BEOSZ elnöke osztotta meg gondolatait az újjáalakult TT tagjaival, majd a jelenlévőket meghívta egy közös ebédre.

emzé

 

A mappában található képek előnézete Ülést tartott a BEOSZ megújult Tanácsadó Testülete