Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ülésezett a BEOSZ Elnöksége - 2019. 04. 10.

2019.04.10

A BEOSZ elnöksége április 10-én a Szövetség szempontjából kiemelkedő jelentőségű ülést tartott. A kiadott napirend szerint az ülés fő témája a 2019. április 24-ei Küldöttgyűlés anyagainak megvitatása és elfogadása volt.
A délelőtti ülés első részében az elnökség tagjai megtárgyalták a Küldöttgyűlés elé kerülő előterjesztési javaslatokat, így a Szövetség 2018. évi beszámolóját, a pénzügyi beszámolót, a 2019. évi terveket, valamint két szervezet (Szegzárd Veterán Vegyészek Baráti Társasága, Nagykanizsai Honvéd Egyesület) tagfelvételi kérelmét. Az elnökség tagjai döntöttek a régiók és tagszövetségek támogatásának összegéről.
Az ülés második részében, a Szövetség Tanácsadó Testületének tagjaival kibővített munkaértekezlet vendége volt Benkő Tibor honvédelmi miniszter. Hazuga Károly nyá. altábornagy, a Szövetség elnöke köszöntötte miniszter urat, hangsúlyozva, hogy ilyen jellegű értekezletre ez idáig még nem volt példa. Tájékoztatta miniszter urat arról, hogy a HM által nyújtott kiemelt anyagi támogatás elosztására kiírt pályázatok jelenleg milyen stádiumban vannak. Ezt követően került sor miniszter úr honvédelemről és a haderőfejlesztés feladatairól szóló előadására, majd a résztvevők kérdéseinek megválaszolására.
A válaszadás során a miniszter hangsúlyozta, hogy a kölcsönösségen alapuló támogatást tartja fontosnak és azt tudja támogatni. A szervezetekkel kapcsolatosan feladatként kiemelte, hogy a mai gyorsan változó világban a közösségi szellem, a katonai pálya és hazafiasság iránti elhívatottság átadása válik fontossá.
A miniszteri látogatásról a honvedelem.hu cikkében olvasható fényképes beszámoló.

Sztanó Zsuzsanna nyá. őrnagy

 

A mappában található képek előnézete Ülésezett a BEOSZ Elnöksége