Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ülésezett a 15 éve alakult Tanácsadó Testület

2019.06.18

Ülést tartott a 2004. május 23-ai tisztújító küldöttgyűlésen alakult BEOSZ Tanácsadó Testület a BEOSZ Operatív elnökségével közösen. A napirendek megtárgyalását követően megemlékeztek megalakulása körülményeiről, szükségességéről és az elmúlt 15 évben végzett munkájáról. Dr Végh Ferenc nyá. vezérezredes, a TT elnöke mellett dr. Holló József nyá. altábornagy, Simon Béla, nyá. ezredes, Takács Imre nyá. hör alezredes, mint alapítótagok, ma is tagjai a testületnek.
A mai ülésen Csomós Lajos nyá. vezérőrnagy előterjesztésében a Szövetség Alapszabálya került górcső alá. Az 5 esztendővel ezelőtt elfogadott ASZ módosítására tett javaslatot, melyhez számos TT tag tett kiegészítést. Hazuga Károly nyá. altábornagy, a BEOSZ elnöke érdeklődéssel hallgatta a javaslatokat, melyekről a Szövetség közgyűlése fog dönteni, de ehhez kérte a TT további támogatását.
Ezt követően a TT elnöke beszámolt az elmúlt 3 év eredményeiről, benne a BEOSZ elnöksége kérésére megtárgyalt 11 témakörről. A BEOSZ elnöke köszönetét fejezte ki a TT eddigi munkájáért. Ezen az ülésen kerültek bemutatásra a TT új tagjai is, a felmentésüket kérők pótlására felkért Szabó András ezredes (ÖHP), Murinkó Attila ezredes (HVK), Huszár János ny. altábornagy és a május 20-tól TT tag, Ballainé Krikker Zsuzsanna ezredes, dr. Varga László nyá mk. dandártábornok és Kopasz Jenő nyá. dandártábornok. Az ülés záró részében a napirend egyéb kérdései kerültek megtárgyalásra.

Erdős László nyá. ezredes

 

A mappában található képek előnézete Ülésezett a 15 éve alakult Tanácsadó Testület