Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Sikeres évet zártunk

2019.04.24

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége 2019. április 24-én tartotta éves Küldöttgyűlését a Nemzeti Közszolgálati Egyetem dísztermében. Hazuga Károly nyá. altábornagy, a BEOSZ elnöke nyitotta meg a küldöttgyűlést, köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Vilner Péter nyá. ezredes levezető elnöknek.
Rövid kegyeleti megemlékezés után a küldöttek meghallgatták és megvitatták a Szövetség elnökségének 2018. évi beszámolóját, a 2018. évi gazdálkodásról szóló beszámolót, a Felügyelő Bizottság és a Tanácsadó Testület beszámolóját. A beszámoló feletti vitában a hozzászólók a dicséret szavai mellett észrevételeket és javaslatokat is megfogalmaztak a későbbiekre vonatkozóan.
A szünetet követően a 2019. évre szóló munka- és rendezvényterv és a 2019. évi pénzügyi terv tárgyalására került sor. A munka- és rendezvényterv előterjesztése során a Szövetség elnöke kitért arra, hogy az idei év kiemelten jó anyagi helyzete a tagszervezetek számára is nagyobb lehetőségeket kínál a programok és a fejlesztések terén, de a támogatások felhasználása komoly felelősséget is jelent. Hangsúlyozta azt is, hogy mindez annak a komoly munkának köszönhető, amely a tagszervezeteknél zajlik.
A tervek elfogadását követően két új szervezet a „Szegzárd” Veterán Vegyészek Baráti Társasága és a Nagykanizsai Honvéd Egyesület felvételéről döntöttek a küldöttek.
A formai kötöttségeket igénylő döntések után nem kevésbé fontos témáról az idei év pályázatainak helyzetéről és első tapasztalatairól Vilner Péter nyá. ezredes, alelnök adott tájékoztatást. Elmondta, hogy ez a Szövetség számára igen újszerű feladat, ami komoly előkészítést igényelt, és a jelenleg is zajló folyamatok új és új tapasztalatokat adnak. Több „apróságnak” tűnő észrevételt is megosztott a jelenlévőkkel, melyek a későbbiekre vonatkozóan is hasznosak lehetnek.
Végezetül – mint ahogy azt a levezető elnök mondta - a Küldöttgyűlés talán legkellemesebb percei következtek, elismerések átadásra került sor. A Szövetség elnöke az elnökség nevében megköszönte az ez évben leköszönő tagszervezeti elnökök eddigi munkáját, majd köszönetét fejezte ki azoknak is, akik az elmúlt évben kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak a Szövetség eredményeihez. Ajándékkönyvek átadásával ismerte el azon szervezetek tevékenységét, ahol a 170 éves Magyar Honvédség évfordulója jegyében színvonalas rendezvényeket tartottak.
„Sikeres, eredményes évet zártunk” mondta zárszavában Hazuga Károly nyá. altábornagy, majd megköszönte a jelenlévő küldöttek részvételét és további eredményes munkát kívánt.

Sztanó Zsuzsanna nyá. őrnagy
alelnök

 

A mappában található képek előnézete Sikeres évet zártunk