Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Pótolt köszöntés

2022.02.09

Az e heti szokásos operatív elnökségi ülés hivatalos légkörét egy kellemes esemény szakította félbe.
Hazuga Károly ny. altábornagy, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke köszöntötte Dr. Isaszegi János ny. vezérőrnagyot, a Zrínyi Kiadó vezetőjét, abból az alkalomból, hogy még a tavalyi év folyamán az elnökség - egyhangú döntés alapján - a 122. számú BEOSZ Emlékérem elismerésben részesítette.
Erre az ünnepélyesnek is mondható ceremóniára elég sokat kellett tehát várni, hisz már a tavalyi küldöttgyűlésen sort kellett volna rá keríteni, de be volt tervezve a Katonanemzedéki Találkozó programjába is, de hol a vírusos időszak, hol szolgálati elfoglaltság, hol egyéb okok az átadást halogatták.
Az elismerés átadása során az átadó kiemelte, hogy a hivatalos indokláson túl, amely szerint Dr. Isaszegi János „a Zrínyi Kiadó vezetőjeként a Szövetség és a nyugállományú katonák közösségi programjain való személyes részvételéért, azok támogatásáért, a katonai hagyományok átörökítése érdekében végzett lelkiismeretes, önzetlen munkája elismeréséül” részesült a Szövetség egyik legmagasabb szintű emlékérmében, hangsúlyozta: Tábornok úr szinte mindennapi tevékenysége a Szövetség céljait támogatja, segíti, ösztönzi. Igy volt ez akkor is, amikor a pandémia kellős közepén egymás munkáját segítve sikerült létrehozni, nagy szavakat használva, megalkotni a Szövetség 30 éves történetét feldolgozó emlékkönyvet. E könyv nem jöhetett volna létre Dr. Isaszegi János ny. vezérőrnagy szakértő támogatása, segítsége nélkül.
Az operatív elnökség tagjai jelenlétében, a további szoros együttműködés reményében átadott Emlékérem a barátságot és a bajtársiasságot szimbolizálva lett átnyújtva Dr. Isaszegi János ny. vezérőrnagy, a Zrínyi Kiadó vezetője részére, további jó erőt, egészséget kívánva, és remélve az eddig is közvetlen együttműködés még szorosabbra fűzését.

Vilner Péter ny. ezredes

 

A mappában található képek előnézete Pótolt köszöntés