Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Operatív Elnökségi ülés - 2020. 04. 01.

2020.04.01

op_eln_20200401.jpeg A Szövetség operatív elnöksége továbbra is fenntartja a heti megbeszélések rendszerét. A napi ügymenethez tartozó ügyek száma észrevehetően csökkent, viszont a jelen helyzetből adódóan több kérdésben szükséges az állásfoglalás, illetve a tájékoztatás.
A mai megbeszélés alkalmával állásfoglalás született a szövetségi tagdíj befizetésével kapcsolatban. Az OP állásfoglalása, hogy mivel a tagdíjfizetésre a Számviteli Politikában két határidő (március 15., illetve szeptember 15.) van megjelölve, jelen helyzetben a szeptemberi dátum tekinthető irányadónak. A tagdíj mértéke továbbra is 285.-Ft/fő.
Döntés született arról, hogy az Bajtársi Hírlevél következő (áprilisban megjelenő) száma a már megszokott módon a honlapon elérhetővé válik. Az előfizetők részére a postázás a hónap második felében történik, illetve további példányok kerülnek megküldésre a tagszervezetek részére, azzal a kéréssel, hogy igyekezzenek eljutatni a példányokat az otthon tartózkodók számára.
Érkezett kérdés a korábban felterjesztett – HM és MHP - elismerésekkel kapcsolatosan különös tekintettel arra, hogy a márciusi központi ünnepségen azok nem kerültek átadásra. Ezen elismerések a Szövetséghez kerültek megküldésre, melyeket a Küldöttgyűlésen lesz alkalom átnyújtani.
Végezetül javasoljuk, hogy a szervezetek részéről kísérjék figyelemmel a honlapon megjelenő tájékoztatókat, mert itt igyekszünk közzétenni azokat az információkat, melyek a honvédkórház, az érdekvédelmi irodák vagy akár az üdültetéssel kapcsolatosan más felületeken megjelennek.
Az OP részéről továbbra is szeretnénk megerősíteni, hogy az iroda az ismert email címen elérhető, az ide érkező kérdésekre, megkeresésekre igyekszünk választ adni.

Sztanó Zsuzsanna nyá. őrnagy
alelnök