Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Munkalátogatás Kaposváron

2017.05.17

A BEOSZ 2017. évi feladatainak tervezéskor már felvetődött annak a gondolata, hogy fontos lenne felerősíteni a közvetlenebb kapcsolatokat mind a katonai szervezetekkel mind pedig a régiók tagegyesületeivel. Erre a legalkalmasabb módszer a közvetlen és kötetlen beszélgetések megszervezése. Ennek jegyében a BEOSZ elnökségének tagjai május 16-17-én munkalátogatást tettek Kaposváron az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezrednél. Vendéglátónk, az ezred parancsnoka, Gavlik Péter ezredes volt, programjainkat Pásztor István nyá. ezredes a Dél-dunántúli régió vezetője szervezte. Parancsnok úr már megérkezésünkkor kifejezte örömét, hogy az első ilyen látogatást hozzájuk szerveztük és ezt ott tartózkodásunk folyamán megannyi apró figyelmességgel alátámasztotta.
Az első délutáni megbeszélés alkalmával megismerkedtünk a szervezet feladataival és betekintést kaptunk az életükbe, de a nyugállományúakkal meglévő kapcsolatokra is kitért a beszélgetés. Ezt követően rövid séta keretében technikai bemutatót, színvonalas és tréfás zenekari műsort és a szervezet nem régiben kialakított emlékszobáját is megtekintettük. A séta során a katonai szervezet jogelőd alakulatának emlékoszlopánál koszorúzást tartottunk. Késő délután került sor a kaposvári Noszlopi Gáspár Honvéd Nyugállományúak Klubja és MVRSZ Somogy Megyei Egyesületének vezetőivel és képviselőivel való találkozásra. A beszélgetés alkalmat adott olyan témák megbeszélésére, melyek a klub működését lényegesen befolyásolják, így az elhelyezés, a sajtóban való megjelenés vagy a tagság utánpótlásának kérdéseire.
Másnap délelőtt a program az elnökségi ülés tervezett napirendjeinek tárgyalásával folytatódott. A szokásos módon először tájékoztató hangzott el az eltelt időszak eseményeiről, majd sor került a Küldöttgyűlés értékelésére, melynek során szervezési, lebonyolítási és tartalmi kérdések is szóba kerültek. Második napirendként a II. és III. negyedév programjainak megvalósulási feltételei, az azokhoz kapcsolódó feladatok számbavétele került megbeszélésre és javaslatok hangzottak el a rendezvények lebonyolításához. Végezetül TT tagság változásáról döntött az elnökség. Talán a témák, vagy a körülmények adta lehetőség miatt, de ez alkalommal a már megszokottnál is kötetlenebb hangulatú volt az ülés. Zárszavában Hazuga Károly nyá altbgy a két nap munkáját eredményesnek nevezte, fontosnak és szükségesnek tartotta, hogy az elnökség hasonló módon a többi régióhoz is eljusson.
Búcsúzáskor megköszönte a vendéglátást, a jól szervezett programokat és nem utolsósorban a résztvevők munkáját.

Sztanó Zsuzsanna nyá. őrgy. alelnök

Az eseményről tudósított a honvedelem.hu is.

 

 

A mappában található képek előnézete Munkalátogatás Kaposváron