Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Megtartotta alakuló ülését a BEOSZ új elnöksége

2016.05.11

A BEOSZ újonnan megválasztott elnöksége 2016. május 11-én tartotta alakuló ülését. Ez alkalommal a szokásosnál kevesebb napirend került tárgyalásra, hiszen az elődleges cél az új és régebbi tagok kölcsönös megismerése volt.
A korábbi gyakorlatnak megfelelően az elnök – ez alkalommal már – Hazuga Károly nyá. altbgy. beszámolt az elmúlt hetek programjairól, amely főleg a bemutatkozás időszaka volt.
Majd Vörös Lászlóné nyá. ezds. alelnök az aktuális pénzügyi helyzetről adott tájékoztatást.
Ez követően elnök úr ismertette az Operatív Elnökség tagjainak feladatmegosztását, majd – a küldöttgyűlés által megerősített tagszövetségi elnökök és régióvezetők – az elnökségi tagok bemutatták a régiókat és tagszövetségeket. A bemutatkozások során röviden áttekintették a tagegyesületek és a tagszövetségek helyzetét és munkáját, megfogalmazták észrevételeiket, a tagegyesületek gondjait és sok esetben javaslatok is elhangzottak a munka további fejlesztésére.
Következő napirendi pontként az elnökség tagjai áttekintették a második félév munkatervét és kialakították az elnökségi ülések rendjét. A szokásos egyebek napirendi pontok között most tájékoztató hangzott el a NEA pályázat helyzetéről, majd Esküdt Lajos nyá. ezds. elnökhelyettes aktuális kérdésekről tájékoztatta a jelenlévőket.
Az ülés során hozzászólók – tiszteletbeli elnökök, az FB új elnöke és a TT elnöke – valamennyien bizakodásukat fejezték ki, és megfogalmazták, hogy az elhangzottak alapján a Szövetség továbbra is jó irányba megy és támogatásukról biztosították az elnökséget.
Elnök úr zárszavában többek között kitért a közös munkára vonatkozó elképzeléseire elmondta, hogy továbbra is számít a tiszteletbeli elnökök támogatására és nem utolsósorban valamennyi elnökségi tag aktív munkájára, mert hisz a közösen végzett munka eredményességében. Javaslatokat kért az elnökség tagjaitól, hogy a látókörükben kik azok, akik közelebb hozhatók a napi feladatokhoz akár folyamatosan, akár csak eseti alkalmakkor.
Az ülés végeztével – talán nem véletlenül – a szokottnál is élénkebb beszélgetés vette kezdetét, melynek során további lehetőség nyílt a kötetlen véleménynyilvánításra.

Sztanó Zsuzsanna ny. őrgy.

 

A mappában található képek előnézete BEOSZ elnökségi ülés - 2016. 05. 11.