Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kihelyezett elnökségi ülés

2019.06.05

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöksége 2019. június 5-6-án látogatást tett Debrecenben az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál. A két napos ott tartózkodás programjai az Észak-alföldi régió vezetőjének közreműködésével kerültek megszervezésre.
Az első napon először a katonai szervezet életével ismerkedtek az elnökség tagjai. A külföldön tartózkodó Szloszjár Balázs ezredes, parancsnok nevében vendéglátónk Gacsal János ezredes, parancsokhelyettes volt, aki bemutatta a szervezet működését és kiváló szakmai tapasztalatról árulkodóan beszélt a jelenlegi és jövőbeli technikai felszereltségről. Kérdéseinkre többek között elmondta, hogy természetesen figyelmet fordítanak a missziós szolgálatban levők családtagjaira és beszélt arról is, hogy a nyugállományúak szervezetével is jó kapcsolat kialakítására törekszenek. Sajnos a kissé körülményes utazásunk okozta idő csúszás miatt a "csapatlátogatás" a tervezetnél rövidebre sikerült, de kísérőink jóvoltából (amit ez úton is külön köszönök nekik) így is volt lehetőségünk megtekinteni a szervezet múzeumának színvonalas gyűjteményéből összeállított állandó kiállítását. A tartalmas tárlatvezetést követően az alakulat emlékparkjában koszorú elhelyezésével tisztelegtünk a missziós szolgálatban elhunyt katonatársak emléktáblájánál.
Ezt követően az elnökség folytatta (vagy inkabb megkezdte) munkáját. Az elnökségi ülés a szokottnál is kötetlenebb hangvételben zajlott. Az elnöki beszámoló nemcsak a Küldöttgyűlés óta eltelt időben történt események ismertetésére terjedt ki, de elnök úr tájékoztatást adott a közelmúltban zajló egyeztetési folyamatokról, illetve azok témáiról. Az elnökség jelenlévő tagjai tárgyalták és elfogadták az idei év támogatási rendszerének harmadik pillérét a jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek részére történő keretátadás kiírását. Az elfogadott anyag hamarosan megküldésre kerül az érintett szervezetek részére.
Az ülés zárását követően ez alkalommal azonban nem fejeződött be a beszélgetés, mert az este folyamán folytatódó kötetlen beszélgetés során felvetődtek olyan fontos témák mint a szervezetek működési feltételei, a vállalások és programok és a Szövetség közelgő 30 éves jubileumának kérdése is. A második napon az Érdekvédelmi Konferencia megtartására került sor melyről külön tudósítás olvasható.

Sztanó Zsuzsanna nyá. őrnagy
alelnök

 

A mappában található képek előnézete Kihelyezett elnökségi ülés