Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Évzáró elnökségi ülés

2017.12.06

Az év végéhez közeledve a BEOSZ elnöksége december 06-án kibővített elnökségi ülést tartott. Az elnökség tagjain kívül meghívást kapott a Tanácsadó Testület, a Felügyelő Bizottság, a Bajtársakért Alapítvány vezetői valamint a szövetség ügyvivői és munkatársai. Külön meghívást kapott a HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály vezetője Dr. Papp Ferenc ezredes és munkatársa Magyar Sándor kormánytisztviselő.
Az ülés kissé rendhagyó módon a Mikulás érkezésével kezdődött, ami némi tréfálkozásra is alkalmat adott a jelenlévők számára. A rövid közjáték azonban nem befolyásolta a későbbi munka komolyságát, hiszen ez alkalommal is több fontos témát tárgyalt az elnökség.
Először Dr. Nádasdy József adott tájékoztatást a Bajtársakért Alapítvány jogi helyzetéről és a további működéssel kapcsolatos lépések szükségességéről. Ezt követően Hazuga Károly nyá. altbgy. elnök és Vörös Lászlóné nyá. ezds. alelnök részéről elhangzott a szokásos tájékoztató és az aktuális pénzügyi helyzet ismertetése. Ezt követően már a küldöttgyűlésre való felkészülés jegyében a 2017. évi beszámoló szempontjai és a 2018. évi tervezett programok ismertetésére került sor. A következő napirend egy - a BEOSZ kegyeleti minősítésével kapcsolatos - eljárási rend megvitatása volt Vilner Péter nyá. ezds. alelnök előterjesztésében. Az előterjesztés feletti vitát követően az elnökség határozatott hozott a „A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége saját halottjává” nyilvánítás szempontjai tárgyában, ezt követően az elnökség döntött a 2017. november 06-án elhunyt Sztanó Géza nyá. vezérőrnagy a szövetség tiszteletbeli elnökének „saját halottá” nyilvánításáról. Ugyancsak határozattal döntöttek arról, hogy az elnökség felkéri Szabó András ezredest (MH ÖHP parancsnoki irodavezető) a Tanácsadó Testületben történő részvételre. A hivatalos ülés utolsó napirendje a sport tevékenységre elnyert HM támogatás felhasználásával kapcsolatos tájékoztató volt, melyet Esküdt Lajos nyá. ezds. elnökhelyettes ismertetett a jelenlévőkkel.
Zárszó helyett Hazuga Károly nyá. altbgy mindenkinek megköszönte az egész évben végzett munkát és elismeréseket adott át, majd közös baráti ebédre invitálta a jelenlévőket.

Sztanó Zsuzsanna nyá. őrnagy

 

A mappában található képek előnézete Évzáró elnökségi ülés