Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Első lépések a Bajtársainkért Alapítvány megújulásáért

2018.02.28

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége elnöksége 2018. február 28-ai ülésén a testület egyhangú szavazással elfogadta a Bajtársainkért Alapítvány, alapító okiratának módosítását, valamint a kuratórium és a felügyelő bizottság új tagjaira beterjesztett személyi javaslatokat.
A BEOSZ vezető testülete már korábban megkezdte az Alapítvány tevékenységének megújításával kapcsolatos munkát. Áttekintették az eddigi eredményeket és elemezték az alapítvány korábbi tevékenységét. Végül arra az álláspontra jutottak, hogy szükség van a változtatásra, a kuratórium átalakítására. El kellett végezni az alapító okirat módosítását, meg kellett tenni az átalakításhoz szükséges további jogi lépéseket, valamit az új kuratórium működéséhez szükséges személyi feltételek megteremtése is kiemelt előkészítő feladat volt. A személyes megkeresések és elbeszélgetések után kialakult, a korábbi három fős helyett, a most már öt fős kuratórium és a három fős felügyelő bizottság. A felkérést a jelöltek elfogadták, így az egyhangú szavazás eredményeként:
a kuratórium tagjai:
Dr. Honfi Attila ny. ezredes (elnök),
Kopasz Jenő ny. dandártábornok (elnökhelyettes),
Miheller Imre ny. alezredes (titkár),
Homola Csaba ny. dandártábornok (tag),
Anda Ivánné nyá. tzls. (tag);
a felügyelő bizottság tagjai:
Dr. Mihók Sándor nyá. alezredes (elnök),
Udvardy Endre nyá. alezredes (tag),
Ladiszlaidesz László ny. őrnagy (tag) lettek, amely természetesen további jogi procedúra után válik majd hatályossá, ezért a Budapesti Törvényszék határozatának jogerőre emelkedéséig a korábbi tisztségviselők viszik teljes jog- és hatáskörrel az Alapítvány hivatalos ügyeit. A jelöltek már meg is tartották az első informális ismerkedési találkozójukat. Ennek keretében meghallgatták Iványi Nándor ny. ezredes rövid tájékoztatóját az Alapítvány helyzetéről.


dsc_0087.jpg

dsc_0092.jpg

A leendő testület tagjai úgy döntöttek, hogy már a jogerős határozat kézhezvétele előtt is igyekeznek aktívan hozzálátni az előkészítő munkának. Ennek keretében a szükséges egyeztetéseket tervezik elvégezni a jelenlegi tisztségviselőkkel, a lehetőségek függvényében áttekintik a rendelkezésre álló működési okmányokat és feltételeket. A helyzet tisztázását követően kialakítják a leendő munkamegosztást, előkészítik az alapokmányokat, és felkészülnek a jogszabályok alapján a tevékenység végzésére.
Az is megfogalmazódott, hogy a sikeres alapítványi tevékenységhez várják a BEOSZ tagságának javaslatait, ötleteit és felajánlásait, amelyhez fel szeretnék használni a BEOSZ honlap „vitafórum” rovatát is.

Dr. Honfi Attila ny. ezredes
megválasztott kuratóriumi elnök