Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Elnökségi ülés - 2018. 02. 28.

2018.02.28

Idén második alkalommal ülésezett a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöksége. Az ülésen napirend előtt megemlékeztek Szövetség megalakulásának (1990. februr 27.) 28. évfordulójáról, és tájékoztatás hangzott el a Halhatatlan Magyar Sportolók Szervezetéről Dr. Füleky András igazgató úrtól.
A BEOSZ elnöke Hazuga Károly nyá. altábornagy beszámolt az előző ülés óta elvégzett feladatokról, a Szövetség képviseleti programjairól, a meglátogatott egyesületeknél szerzett tapasztalatairól és közös gondolkodásra kérte a jelenkévőket, hogy az elnökség tovább javítson a kisebb létszámú és pénzeszközzel rendelkező egyesületek helyzetén.
A gazdasági alelnök szólt a pénzügyi helyzet alakulásáról, a pályázatok elszámolásának helyzetéről, az aktuális feladatokról a pénzkezelési szabályzat átdolgozásának állásáról.
Az elnök és a jogi képviselő ismertette a Bajtársainkért Alapítvány átszervezésének pillanatnyi helyzetét, valamint bemutatkozásra kérte fel a jelenlévő jelölteket. Az elnökség a Kuratóriumba és a Felügyelő Bizottságba felkért jelöltekkel egyetértett, azokat elfogadta.
Az elnökhelyettes ismertette a keretátadási kiírásra benyújtott (68) egyesületi kérelmeket, programokat, a felmerűlt általános és egyedi problémákat. A testület a beterjesztést elfogadta.
Az elnökség munkáját segítő Tanácsadó Testület kiegészítését követően, Vilner Péter nyá. ezredes alelnök terjesztette elő az ügyvivői testületbe megüresedett hagyományőrző és koordinációs területre felkért személy bemutatását.
Ezt követően a BEOSZ Sportnapról kaptak tájékoztatást a jelenlévők az elnökhelyettestől.
Az elnök köszöntötte az aktuális születésnaposokat.
Az ülés zárásaként felavatásra került a család jelenlétében a BEOSZ saját halottainak emléket állító emléktábla, melyet Petró Attila a Nyír - Márvány Kft tulajdonosa adományozott a Szövetség számára.

Esküdt Lajos nyá. ezredes
elnökhelyettes

 

A mappában található képek előnézete Elnökségi ülés - 2017. 02. 28.