Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Együtt ülésezett a BEOSZ elnöksége és Tanácsadó Testülete

2016.11.28

Együttes ülést tartott 2016. november 28-án a BEOSZ elnöksége és Tanácsadó Testülete, a Szövetség 2017-2020. közötti célkitűzéseiről. A 2017. évi áprilisi Küldöttgyűlésre beterjeszteni tervezett nagy horderejű anyaghoz 15-en szóltak hozzá és egészítették ki javaslataikkal. A vitát követően a közös napirend után külön folytatódott a munka.
A BEOSZ elnöksége az év hátra lévő és a következő év fontosabb teendőit tárgyalta meg, míg ez alatt a TT tagjai, a következő év munkatervét fogadták el. A tervek szerint ezentúl minden évben tartanak együttes ülést, ahol közösen tárgyalják meg a BEOSZ legfontosabb teendőit. Az már kivehető volt a mostani ülésen is, hogy a Szövetség szorosabb kapcsolatra törekszik a HÉF szereplőivel és az idősebb generációt képviselő szervezetekkel, különösen a HOKOSZ-szal.
A Szövetség elnöksége és Tanácsadó Testülete ezen a rendezvényen köszönt el Kelemen József nyugállományú altábornagytól, megköszönve azt az áldozatos, fáradtságot nem kímélő munkát, melyet hosszú éveken keresztül végzett a szövetség élén. A továbbiakban a XXV. katonanemzedéki Találkozón szolgálati elfoglaltságuk miatt részt venni nem tudóknak adott át elismeréseket a szövetség elnöke. Az ülésen megemlékeztek Fekete József nyugállományú ezredesről és a napokban elhunyt Vadászi Tibor nyugállományú vezérőrnagyról.