Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

BEOSZ Beszámoló Küldöttgyűlés - 2018

2018.04.24

Szövetségünk 2018. április 24-én tartotta éves beszámoló küldöttgyűlését a Nemzeti Közszolgálati Egyetem dísztermében.
Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, a BEOSZ elnöke köszöntötte a Szövetség 76 önálló tagegyesületének, valamint négy tagszövetségének küldötteit és az elnökség tagjait; a Felügyelő Bizottság és a Tanácsadó Testület tagjait, a BEOSZ ügyvivőit és nem utolsósorban a rendezvényt jelenlétével megtisztelő: Takács Attila Géza dandártábornokot, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnokát, Szabó András ezredest, a HVK Vezérkari Titkárság vezető szakreferensét, a BEOSZ TT tagját, Magyar Sándor kormánytisztviselőt, a HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály szakreferensét, Piros Ottó ezredest, az MH Rekreációs, Kiképző és Konferencia Központ parancsnokát, Czövek Jánost a Honvédszakszervezet elnökét, Varga Istvánt a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete elnökét, Domine János nyá. dandártábornokot és Nagy Gyula nyá. ezredest a HOKOSZ alelnökét és ügyvezetőjét, Tóth Lajos Lászlót a MATASZ elnökség tagját és meghívott előadóként Dr. Görög István nyá. ezredest a Katonai Emlékpark Pákozd ügyvezetőjét.
A jelenlévők a küldöttgyűlés napiredjei sorában meghallgatták Hazuga Károly nyá. altbgy. szóbeli kiegészítését a Szövetség elnökségének a 2017. évi tevékenységről szóló beszámolójához, Vörös László Lajosné nyá, ezds. alelnök kiegészítését a 2017. évi gazdálkodásról szóló beszámolóhoz, a Felügyelő Bizottság beszámolóját Nacsa Ferenc és a Tanácsadó Testület tájékoztatóját dr. Helgert Imre előadásában. Az írásos előterjesztések és az elhangzott szóbeli kiegészítések, illetve hozzászólások után a küldöttek elfogadták a beszámolókat.
Rövid szünetet követően a BEOSZ elnöke előterjesztette a 2018. évre szóló munka- és rendezvénytervet, a gazdasági alelnök pedig a 2018. évi pénzügyi tervet. A szóbeli kiegészítések után a küldöttek döntöttek a 2018. évi tervek elfogadásáról.
A kötelező napirendeket követően három témában hangzottak el tájékoztatók. Vilner Péter nyá. ezds., alelnök ismertette az elmúlt évben végzett „Nézzünk szembe önmagunkkal” című felmérés feldolgozásának eredményeit. Dr. Nádasdy József ügyvéd, jogi képviselő az egyesületeket érintő jogi kérdések témájával foglalkozott. Végül dr. Görög István nyá. ezredes, a KEMPP ügyvezetője tartott tájékoztatót a Katonai Emlékpark Pákozd munkájáról és programjairól.
A Küldöttgyűlés megerősítette a Honvédelmi Sportszövetséghez való csatlakozási szándékot és felhatalmazta az elnökséget eljárás lefolytatásához.
A rendezvény utolsó hivatalos mozzanataként a BEOSZ szintű elismerések átadására került sor azok számára, akik önzetlen munkájukkal hozzájárultak a Szövetség eredményeihez.

A rendezvényről hírt adott az MTI Országos Sajtószolgálat, illetve fényképes, videós beszámolót írt honvedelem.hu .

(szerk)

 

A mappában található képek előnézete BEOSZ Beszámoló Küldöttgyűlés - 2018