Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Az operatív elnökség SKYPE megbeszélése - 21.01.21.

2021.01.21

A Szövetség operatív elnökségének heti rendszerességgel zajló találkozóinak fő célja, a napi aktualitások mellett, továbbra is a hosszú távú feladatok egyeztetése, megbeszélése.
A 2021. január 21-én – ismét a Skype rendszeren keresztül – tartott megbeszélésen, a rövid elnöki tájékoztatót követően, a szokásos menetrend szerint az elnökhelyettesek a szakterületeiket érintő kérdésekről és a felmerülő feladatokról adtak tájékoztatást. Szóba került a 30 éves jubileum alkalmából meghirdetett „30 év-30 fa” ökológiai pályázat lezárása és tapasztalatai, illetve a Bajtársi Hírlevél következő számának előzetes tervei, valamint az új rendszerű újságmegrendelés helyzete, az ezzel kapcsolatos eddigi tapasztalatok rövid áttekintése.
A kommunikációs területet érintően - ezen túlmenően - a honvédelmi minisztérium gondozásában megjelenő „Obsitos” kiadvány életre hívásával kapcsolatosan vetődtek fel kérdések. Az a vélemény fogalmazódott meg, hogy a kiadvánnyal ugyan egy szélesebb körben történő bemutatkozás lehetősége nyílt meg, azonban a két szám tapasztalata után még nem tisztán körvonalazódnak az egyensúlyi kérdések. Abban teljes egyetértés volt, hogy számunkra továbbra is a saját kiadványunk, a Bajtársi Hírlevél a meghatározó sajtóanyag.
A napi ügyek kapcsán merült fel a Bajtársainkért Alapítvány által nyújtott év végi támogatások pozitív visszhangja, amely számos személyes köszönetben is megnyilvánult. A visszajelzések kezeléséhez igyekszünk továbbra is segítséget nyújtani. Az is elhangzott, hogy az alapítvány kuratóriuma a saját törzstőke terhére a gondozási körbe nem tartozó személyek részére is tudott szerény összegű támogatást biztosítani.
A gazdasági kérdések között - többek között - a már zajló vagyonfelmérő leltározás helyzetéről, a napokban a Felügyelő Bizottságtól érkezett ellenőrzési jegyzőkönyvben foglaltak összegzéséről, a folyamatban lévő könyv kiadásával kapcsolatos pénzügyi, elszámolási kérdésekről, továbbá az elhelyezési körülményeink javítása - felújítási munkák megkezdése - érdekében elvégzett műszaki felmérés eredményéről volt szó, ami különösen az elektromos hálózat kapcsán elszomorító képet mutat.
A várható feladatok között elsődlegesen a küldöttgyűlés megtartásának kérdése vetődött fel, elsősorban annak időpontja, különös tekintettel arra, hogy a rendezvényhez kapcsolódóan más határidős feladatok is kötődnek, kötődhetnek. A jelenlegi és várható pandémiás helyzetet is figyelembe véve remény van arra, hogy ebben az évben az áprilisi időpont – megfelelő előkészületek mellett - tartható lesz. A szervezési munkák ütemezését ennek megfelelőn tervezi az operatív elnökség.
Az értekezlet zárásaként a szó volt még további aktuális teendőkről, kiemelten a Szövetségért díj ez évi odaítélésével kapcsolatos feladatok áttekintéséről.
Az elnökség következő ülése már visszatér a személyes találkozás keretei közé, természetesen betartva a szükséges védekezési előírásokat.

skype-20210121_800_500.jpeg

Sztanó Zsuzsanna ny. őrnagy
szervezési elnökhelyettes