Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A BEOSZ Tanácsadó Testületének és Elnökségének együttes ülése

2022.03.21

Az új évben először ismét személyes részvétellel tartott ülést a BEOSZ Tanácsadó Testülete és Elnöksége 2022. március 21-én a Hotel Hadikban. Hazuga Károly nyá. altábornagy, a BEOSZ elnöke meghívására dr. Maróth Gáspár, védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos előadásában átfogó tájékoztatót kaptak a jelenlévők a haderőfejlesztés elmúlt 5 évben zajlott eseményeiről, valamint kérdéseket tehettek fel kormánybiztos úr részére. A BEOSZ elnöke emléktárggyal köszönte meg az előadást kormánybiztos úrnak és a támogatást Tömböl László nyá. vezérezredesnek, kormánybiztos-helyettesnek.

Rövid szünet után Végh Ferenc nyá. vezérezredes köszöntötte a testület tagjait, majd a tervezett napirendnek megfelelően átadta a szót Hazuga altábornagynak. A BEOSZ elnöke a TT által az elmúlt években tett 16 ajánlás megvalósulását, illetve azok elmaradása esetén ennek okait ismertette a tagokkal. Altábornagy úr megköszönte a sokszínű, változatos ötleteket, javaslatokat. Összegzésként elmondható, hogy a TT tagsága az elmúlt években hatékonyan segítette a Szövetség munkáját. A jövőben az ajánlásokat követően rögtön lesz visszacsatolás a végrehajtás eredményességét illetően.

Végh Ferenc nyá. vezérezredes elköszönése után Csomós Lajos nyá. vezérőrnagy, TT elnökhelyettes vette át a vezetést, és felkérte Szabó József ezredest, az Érdekvédelmi szakbizottság vezetőjét "A Szövetség tagszervezetei honvédségi gondoskodási körébe nem tartozó tagjai részére szociális védőernyő kiépítésének, megvalósításának lehetőségei és módjai" tárgyú előterjesztés megtételére, amit részletes adatokat tartalmazó prezentáció kísért. Az érintettek létszáma, illetve a korfa megtekintése elgondolkodtató volt, de a társadalom egészét tükrözi. A Bajtársainkért Alapítvány, illetve az adó 1 %-os felajánlás is többször szóba került. Ötletként hangzott el, hogy készüljön egy képes beszámoló, akár plakát formájában is az adóbevétel felhasználásról, ezzel is ösztönözve a további ajánlásokat.
Az előadást a bizottság tagjai, Lipka Violetta alezredes és Erdős László nyá. ezredes további ötletekkel támasztotta alá.

Ezúton is kérjük tagjainkat, akik tehetik és még nem éltek 1 %-os felajánlási lehetőségükkel, azok tegyék ezt meg a 18054891-1-42 adószám megjelölésével a Bajtársainkért Alapítvány részére.

Utolsó napirendi pontként Simon Béla nyá. ezredes, a TT titkára jelezte a következő ülés előterjesztéseinek határidejét és felelőseit, majd megköszönte a részvételt.
Az ülést követően sok új információval térhettek haza a résztvevők.

Kékesi Anna szds