Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Vidám katona történetek, pályázati kiírás

2022.01.22

A Honvéd Kulturális Egyesület a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségével együttműködve, a Magyar Honvédség hivatásos-, szerződéses-, és nyugállományú tagjai részére pályázatot hirdet vidám katonatörténetek megírására.
A pályázat célja olyan személyes katona történet megírása, amely a pályázó életének, mindennapjainak személyes emlékeként betekintést nyújt a sokszor emberfeletti teljesítményt, kitartást igénylő katonai szolgálat vidám, néha groteszk világába.
A pályázat követelményei szerint a pályamű kizárólag a szerző személyes élményeire támaszkodhat, pályázatra beküldött írás nem sérthet személyiségi jogokat, illetve nem csorbíthatja a honvédség jó hírnevét.
A pályázati kiírás meghirdetése 2022. január 22., a Magyar Kultúra Napja alkalmából, a pályamunkák beérkezésének határideje: 2022. május 5., eredményhirdetés és díjátadó 2022. május 21., a Magyar Honvédelem napja alkalmából.
A pályaművek értékelése hivatásos-, és szerződéses-, valamint nyugállományú katona kategóriában történik, melyet szakemberekből álló zsűri végez. A döntés eredményéről valamennyi résztvevőt értesítik. A bírálati eljárás a pályázó anonimitásával zajlik. Az értékelésnél elsődleges szempont a történet leírásának nyelvezete, stílusa. A sikeres pályázók díjazásban részesülnek a hivatásos-, szerződéses, valamint a nyugállományú katona kategóriában egyaránt az első helyezettek 100eFt, a második helyezettek 70eFt, míg a harmadikok 50eFt értékhatárig tárgyjutalomban részesülnek A pályamunkákat digitalizált, Word formátumban, a csatolt adatlapot aláírásukkal ellátva, szkkenelt dokumentumként kell benyújtani a következő e-mail címre: vadadya@gmail.com. A beérkezett írások elfogadásáról a szerzőket tájékoztatják.
A zsűrizés a pályázó adatainak ismerete nélkül zajlik, ezért a pályaművek bal felső sarkába maximum két szavas jeligét szükséges beírni.

A pályázat technikai kérdéseivel kapcsolatban Vadady Attila pályázati megbízott ad tájékoztatást (vadadya@gmail.com, tel: 06 20 9567246). Egyéb kérdéseikkel a tényleges állományúak esetén Sipos Gábor ny. ezredest (sipos.ga@gmail.com, tel: 06 30 985 0274), nyugállományú pályázók esetében Esküdt Lajos ny. ezredest(esküdt.lajos@beosz.hu, tel: 06 30 648 3540) keressék.
A pályázati kiírás:
ide kattintvaitt letölthető.
A pályázati adatlap (Word)
ide kattintvaitt letölthető.
A pályázati adatlap (Pdf) ide kattintvaitt letölthető. 
Az adatvédelmi tájékoztató
ide kattintvaitt letölthető.
Budapest, 2022. január 22.

Honvéd Kulturális Egyesület és a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége