Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tájékoztatás a pihenési lehetőségek igénybevételével kapcsolatban

2021.07.07

Az alábbiakban közzétesszük a Magyar Honvédség Parancsnoksága Személyzeti Csoportfőnökség tájékoztatását a pihenési lehetőségek igénybevételével kapcsolatban.
A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának hatodik fokozatára tekintettel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításáról szóló 365/2021. (VI.30.) Korm. rendeletre (a továbbiakban: Rendelet) figyelemmel a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt több korlátozás feloldásának újabb szakasza lép életbe. Ennek megfelelően az MH rekreációs intézményeiben (1-7. KORK-okban és az MH RKKKban) a főszezoni pihenési lehetőségeket – a regeneráló pihenés, a különleges regeneráló pihenés, a missziós regeneráló pihentetés, a rekreáció, a hétközi és hétvégi pihenés, a napi pihenés és intézménylátogatás – az igényjogosulti állomány, valamint az igényjogosult nem igényjogosult hozzátartozója védettségi igazolvány nélkül is igénybe veheti.
A főszezoni férőhelyekre túljelentkezés mutatkozott, a rendelkezésre álló férőhelyek teljes mértékben feltöltésre kerültek.
Ebből adódóan, azon állomány részére, akik a védettségi igazolvány meglétének hiányában nem tudták az adatlapon benyújtott és jóváhagyott pihenésüket felhasználni, javasolt
• a 2021. július 05-től az alaprendeltetése szerinti feladatokat ellátó (regeneráló pihenés, hétközi, hétvégi pihenés) 4. KORK (Mátraháza) férőhelyeit, valamint
• az esetleges lemondások következtében a KORK-okban, az MH RKKK-ban megüresedett férőhelyeket igénybe venni.
A főszezoni szabad férőhelyekről az MH BHD KRI Rekreációs Alosztály munkatársai tudnak felvilágosítást adni az alábbi elérhetőségeken:

kork_ok_600_350.jpg

Tekintettel a jogszabályi környezet változására, szükséges az ide vonatkozó rendelkezés(ek), szabályozás(ok) mindenkori nyomon követése.
Kérem az állomány figyelmét erre kiemelten felhívni!
Az elektronikus aláírás és időbélyegző szerint a tájékoztatás kelt: Budapesten, 2021. július 06-án, aláírta: Kozmér István ezredes, mb. csoportfőnök