Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Rendkívüli közgyűlés a veterán rendőröknél

2022.06.30

A Veterán Rendőrök Országos Szövetsége elnöksége 2022. június 30-án rendkívüli közgyűlésre hívta össze a szövetség tagszervezeti elnökeit. Ennek szükségességét az indokolta, hogy az április 27-én elnöknek megválasztott dr. Béndek József ny. altábornagy lemondott elnöki funkciójáról és ezért ismételten új elnököt kellett választani. A 17 tagszervezetből álló szövetséget a rendkívüli meleg ellenére 15 egyesület elnöke tisztelte meg jelenlétével. A közgyűlésen meghívottként jelen volt a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége koordinációs elnökhelyettese is.
A közgyűlésen az első napirendként elhangzott a felügyelő bizottság beszámolója, majd a jelenlevők egyhangúlag Dr. Havasi Zoltán ny. r. dandártábornokot választották meg a Szövetség elnökének, aki korábban a Honvédelem Napja alkalmából Honvédelemért Kitüntető Cím ezüst fokozatát vehette át.

dr_havasi_z_800.jpg

A Szövetség elnökhelyettesesként Novákné Koplányi Edit ny. r. alezredes kapott bizalmat az elkövetkező négy évre.
Ezt követően egyéb aktuális dolgokról esett szó, majd baráti beszélgetések folytak, tapasztalatokat cseréltek egymással a közgyűlés résztvevői.
Gratulálunk a megválasztott tisztségviselőknek, jó és eredményes munkát kívánunk, remélve, hogy a két Szövetség együttműködése minkét fél érdekét szolgálva még hasznosabb és operatívabb lesz.

Szöveg és kép: Esküdt Lajos ny. ezredes,
koordinációs elnökhelyettes