Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Polgárőrség, új szerepkörben - „Online” író-olvasó találkozó

2021.08.12

Polgárőrség, új szerepkörben

A pandémia alatt új szerepkörben mutatkozott be a polgárőrség. A bűnmegelőzés, a közterületi szolgálat mellett a fókusz a társadalmi felelősségvállalásra, a szolidaritásra és az önfeláldozásra helyeződött.
Ezt dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke mondta egyesületünk, a Gyenesdiási Polgárőr és Vízi Egyesület (GyPVE) közgyűlésén, amelyen a polgárőrség, az OPSZ megalakulásának 30. évfordulója is téma volt. Elhangzott: több tízezer polgárőr vett részt a járvány elleni védekezésben, segítette az oltakozást, a szociális ellátást. Összesen 9,5 millió szolgálati órával zárta a 2020-as évet a polgárőrség, amely a rendvédelmi szervek partnereként a bűnmegelőzési feladatokon túl ma már komoly szerepet vállal az ország határainak őrzésében, a környezet- és természetvédelmi feladatok ellátásában, de a veszélyhelyzetek megelőzésében és kezelésében is…

aug_12.jpg

Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere hangsúlyozta, hogy a település rangos elismerésként (egyben az egyesület tagjainak köszönhetően) immár másodszor is megkapta a Kiváló Polgárőr Település oklevelet.

Kép és szöveg: Horváth Kornél ny. hőr. főtörzsőrmester, elnökhelyettes