Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Nehezített körülmények… - „Online” író-olvasó találkozó

2021.08.06

Nehezített körülmények…

Az MH Szociálpolitikai Közalapítvány munkájában az elmúlt évet és az idei év első hat hónapját a járvány okozta nehezített körülmények, a szociális és anyagi gondok kezelése határozta meg…
Itt apró kitérőt szeretnék tenni személyes és a BEOSZ szervezési elnökhelyetteseként szerzett tapasztalataimról. Tudom, hogy minden régióban a nyugdíjasok szervezetei együttműködnek és segítik az érdekvédelmi beosztottak tevékenységét. A Közalapítványhoz érkezett kérelmek előkészítettségére vannak kiemelkedően jó példák (Tapolca, Pápa, Szolnok, Veszprém), de különösen a nyugdíjasszervezeten kívüliek esetében rendre felvetődik az információhiány. Tudjuk, hogy ebben az évben szervezeteink nagyon nehéz helyzetbe kerültek, korosztályunk súlyos érintettsége, a korlátozások, a programok és személyes találkozások elmaradása mind olyan körülmények, melyek az anyagi nehézségek mellett komoly életviteli problémákat is felvetettek. Szinte valamennyi szervezetünknél felerősödtek a szociális és szolidáris kérdések, és más összefüggésben mutatkozott meg a bajtársiasság.
Visszatérve a Közalapítvány munkájához, a gondoskodási körbe tartozók közül 751 fő nyújtott be kérelmet, 618 fő 33 500 000 millió forint segélyben részesült, ám 133 kérelmet kellett elutasítani, mert a szociális helyzet nem indokolta a segélyezést.

aug_6.jpeg(Nyékiné Rácz Györgyi kuratóriumi ülésen készült fotóján Szabó József ezredes, elnök, mellette Gyuris Mihály titkár.)

Sztanó Zsuzsanna ny. őrnagy, a Kuratórium tagja