Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A Honvédelmi Minisztérium augusztus 20-ai központi ünnepségéről

2022.08.19

Augusztus 19-én, pénteken tartották meg a Stefánia Palotában a Honvédelmi Minisztérium központi ünnepségét Augusztus 20-a - állami ünnepünk - alkalmából.

hm_aug_20.jpg

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter méltatta István király szerepét államunk megszületésében, szólt a 2016-ban elindult Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programról, az Önkéntes Tartalékos Rendszer eredményeiről. „Augusztus 20-a kiváló alkalom arra, hogy köszönetet mondjunk azoknak, akik lehetővé teszik nyugodt mindennapjaikat. Örülök, hogy ünnepünkön gratulálhatok a kiválóan szolgáló katonáinknak és a honvédségért tevékenykedő polgári dolgozóknak, hiszen céljaink eléréséhez szükség van kiemelkedő teljesítményekre, személyes példákra. Erre alapozva teremtünk erős és szilárd nemzeti haderőt és élvezhetjük a társadalom bizalmát, megbecsülését” – mondta ünnepi köszöntőjének végén a miniszter.
A rendezvényen – amelyen mások mellett részt vett Kovács József altábornagy, a Nemzeti Információs Államtitkárság államtitkára, dr. Vidoven Árpád, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára, dr. Maróth Gáspár, a tárca védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára, Gion Gábor, stratégiai elemzésért és humánpolitikáért felelős államtitkár, valamint Kun Szabó István vezérőrnagy, a Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Igazgatóságának igazgatója - Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka elismeréseket adott át.
A rendezvény végén a Magyar Nemzeti Táncegyüttes adott ünnepi műsort.

Szűcs László részletes beszámolója,
Rácz Tünde és Szakál Szebáld fotóival
a honvedelem.hu oldalon.