Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ülésezett a HÉF - 2014. 10. 14.

2014.10.14

2014. október 14-én 14.00 órakor a Honvédelmi Minisztériumban megtartotta soron következő ülését a Honvéd Érdekegyeztető Fórum (HÉF).
A tárgyalás napirendjét képezték a III. negyedévre tervezett témák, melyek közül a BEOSZ ajánlása alapján tárgyalták többek között az állományt érintő új HM rendeletekben foglaltak érvényesülésének vizsgálatát, továbbá a HM, az MH szervezeteinek közfeladataiban - különösen a szociális segélyezéssel, hadisírgondozással, kultúrával, művelődéssel, sporttal összefüggő feladatok terén a Civil Szervezetek részvételi lehetőségeinek vizsgálatát.
Téma volt továbbá az aktív katonákat érintő, 2014-2015 évi juttatások és béremelés lehetőségének kérdései, valamint a lakásügyek és lakhatási támogatások kérdése.
A fenti témákban a munkavállalói oldal (HOSZ, HODOSZ, BEOSZ) kérdéseket tett fel a munkaadói oldalt vezető Kun Szabó István vezérőrnagy, helyettes államtitkárnak és a szakterületeket képviselő munkatársaknak.
A tájékoztatókat követően a kérdések egy része helyszínen megválaszolásra került, többségében azonban további kiegészítő kérdéseket és javaslatokat nyújtanak be az érdekképviselet vezetői, a vezérkar és a Honvédelmi Minisztérium szakterületi vezetőinek, melyre a válaszok írásban kerülnek megküldésre.
A tárgyalások konstruktív légkörben zajlottak.
A fenti témákra vonatkozó, saját és munkaadói válaszokat összegezve a közeljövőben, illetve a november 19-re tervezett Nyugállományúak Fórumán ismertetjük.

Kelemen József nyá.altbgy

 

A mappában található képek előnézete Ülésezett a HÉF - 2014. 10. 14.