Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Megtartotta a HÉF a 2019. év I. negyedévre tervezett ülését

2019.04.30

A Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum 2019. április 30-án tartotta ez évi első ülését. A munkaadói oldalon Erdélyi Lajos HM Humánpolitikai Helyettes Államtitkár mellett a HM tárca és a Magyar Honvédség Parancsnokság vezetői, képviselői foglaltak helyet.

dsc_0007_438.jpg  dsc_0012_438.jpg 

A munkavállalói oldalon a HOSZ és a HODOSZ vezetői mellett, a BEOSZ képviseletében a Szövetség elnöke, Hazuga Károly nyá. altábornagy volt jelen.

dsc_0008_438.jpg     dsc_0021_232.jpg

Az ülés napirendi pontjai ez alkalommal különösen az aktív állományú katonák élet- és munkakörülményeinek aktualitásait foglalták magukba. Ismertető hangzott el a honvédelmi miniszter 2019-2023 humánpolitikai irányelveiről és a humánpolitikai programokról, a nyugdíj előtti rendelkezési állományban lévők helyzetéről, majd a HM és az MHP szervezeti átalakulásával összefüggően a személyi állomány helyzetéről. Tájékoztatást kaptak a munkavállalói oldal képviselői a HM oktatási, képzési és ösztöndíjrendszerével kapcsolatosan, továbbá a missziós szolgálatot teljesítők élet és munkakörülményeiről. Ugyancsak tájékoztató hangzott el a Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár helyzetéről, különös tekintettel az adóváltozások miatti hatásokra.
A tanácskozás mind két oldal képviselői részéről konstruktív légkörben zajlott.

BEOSZ iroda