Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Megállapodtak az illetményen kívüli juttatásokról

2015.04.29

A honvédségi dolgozók cafeteria-juttatásairól írt alá megállapodást szerdán Hende Csaba honvédelmi miniszter a honvédelmi érdekképviseleti szervezetek elnökeivel.

A megállapodás az illetményen kívüli juttatások tekintetében többek között kiterjed a munkába járási költségek 50 százalékos kompenzálására, az Erzsébet- utalványok rendszerére. Az iskolaköteles gyermeket nevelő honvédségi dolgozók továbbra is jogosultak tanévindítási hozzájárulásra (24 500 Ft.) és nevelési támogatásra (23.190 Ft.), valamint havi 1000 forint összegű bankszámla hozzájárulásra. A hivatásos, szerződéses katonák és közalkalmazottak önkéntes nyugdíjpénztári és önkéntes egészségpénztári munkáltatói hozzájárulásban részesülnek 2015-ben is. A tárca évi egy alkalommal a közalkalmazottak részére 70.000 forint összegben ruházati költségtérítést biztosít, és megállapodtak a katonai ruházati illetmények éves összegéről is.

Az aláírás után Hende Csaba elmondta: a honvédelmi tárca rendkívül fontosnak tartja a katonák és a honvédségi dolgozók életkörülményének javítását. Az Országgyűlés április közepén döntött a katonák illetményének emeléséről, amelynek eredményeként idén augusztustól átlagosan 30 százalékkal nő a katonák illetménye, amely ezt követően – 2019-ig – évente újabb 5-5 százalékkal emelkedik.

Forrás: MTI OS Fotó: KNF

A megállapodásról tudósított a honvedelem.hu is.

 

A mappában található képek előnézete Megállapodás a HM-ben