Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Jubilált a honvédelmi érdekegyeztetés

2016.12.07

2016. december 07-én a honvédelmi tárca és az érdekképviseleti szervek képviselői ünnepi rendezvény keretében emlékeztek meg a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) megalakulásáról, a 25 éve folyamatosan működő érdekegyeztetésről.
A munkaadói és a munkavállalói oldal képviseletében ez alkalommal olyan személyek vettek részt a rendezvényen, akik hosszabb, rövidebb ideig részesei voltak az egyeztetési munkának. A jelenlévők között többen olyanok is voltak, akik az eltelt 25 év alatt mindkét oldalon megfordultak.
Vargha Tamás parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes ünnepi köszöntője után a BEOSZ részéről Kelemen József nyá. altbgy. tiszteletbeli elnök emlékezett vissza a megalakulás körülményeire, majd Sörös István nyá. ezds. a HOSZ és Dr. Zsiga Imre a HODOSZ részéről tekintett vissza, és emlékezett meg a 25 év folyamatairól és emblematikus személyeiről.
A hozzászólásokat követően elismerések átadásra került sor. A BEOSZ nevében képviseletet ellátók közül elismerésben részesült Kelemen József nyá. altbgy. tiszteletbeli elnök, Galló István nyá. ezds. ügyvivő, Pintér Ferenc nyá. ezds. ügyvivő és Sztanó Zsuzsanna nyá. őrgy. alelnök.
Végezetül egy (talán ez alkalommal megengedhetően) személyes mondat, melyben köszönetemet fejezem ki azoknak - köztük az alapító megállapodás egyik aláírójának, édesapámnak - akik sok munkával és hittel létrehozták az érdekegyeztetés fórumát, akik hozzájárultak az eredményes működéséhez és fenntartották azt akkor is, amikor az eredményesség alig volt érezhető. A BEOSZ képviseletében részt venni ebben a munkában megtiszteltetés.
Az eseményről beszámolt a honvedelem.hu .

Sztanó Zsuzsanna ny. őrgy

 

A mappában található képek előnézete 25 éves a HÉF