Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Információk az üdülőkbe történő belépéshez

2016.11.23

A nyári szezonban már foglalkoztunk a MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ (Balatonakarattya) területére történő beléptetési rendszer módosulásával. A HM Idősügyi Munkacsoport legutóbbi ülésén tájékoztató hangzott el a kérdéssel kapcsolatosan. Az elhangzottak alapján a BEOSZ szociális és idősügyi ügyvivőjének köszönhetően most a HVK Személyzeti Csoportfőnökség – mint a szakkérdésben illetékes vezetőszerv – által kiadott 1517/808/9-149/2016. számú ügyiratból a korábban igen élesen felvetődő jogosultsági kérdésekről újabb információkhoz jutottunk. A jelzett ügyirat röviden a következőket tartalmazza:

  • Az üdülési intézményekbe - napi pihenés és intézménylátogatás céljából - történő belépésekhez igazolni kell az igényjogosultságot.
  • A jogosultság igazolása azok esetében is szükséges, akik az igényjogosult hozzátartozójaként, de annak jelenléte nélkül, önállóan kívánnak belépni az intézménybe.
  • Az igényjogosult esetében a saját névre szóló MH szolgálati, HM köztisztviselői, MH közalkalmazotti vagy MH katonai nyugdíjas igazolvány elegendő.
  • A családtagok (hozzátartozok) önálló belépéséhez névre szóló igazolás szükséges.
  • Az igazolás kiállítását az aktív állomány részére a HM, MH szervezet személyügyi szerve, a nyugállományúak esetében az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság területi szervei tehetik meg. Az igazolás tartalma formailag kötött, melyet a kiállító szervek részére kiadtak.
  • A hozzátartozó (családtag) számára az igazolás kiállítását az igényjogosult meghatározott nyomtatványon igényelheti, amely ide kattintva letölthető.

Sztanó Zsuzsanna ny. őrgy.