Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

HÉF ülés, 2015. 10. 13.

2015.10.13

2015. október 13-án a HM 6. emeleti tanácstermében tartotta III. negyedéves ülését a Honvéd Érdekegyeztető Fórum, melyen a munkáltatói oldalt Kun Szabó István vezérőrnagy, a HM társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára vezette, míg a munkavállalói oldalon helyet foglaló szervezetek (BEOSZ, HODOSZ, HOSZ) ügyvivői teendőit Czövek János a Hosz elnöke látta el.
Az ülésen részt vett dr. Földváry Gábor kabinetfőnök. Napirend előtt Kun Szabó István államtitkár tolmácsolta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter elismerését a déli határ védelmében részt vevő katonák részére.
Első napirendként az Ideiglenes Biztonsági Határzár építésével kapcsolatos aktuális kérdések kerültek megtárgyalásra. A munkavállalói oldal képviselőit Kovács Tamás a HM Humánpolitikai Főosztály főosztályvezetője, Nagy Zoltán a HM Védelemgazdasági Hivatal főigazgatója és Zsiga Tamás ezredes a HVK Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnöke tájékoztatták ezen feladatok finanszírozásával és a jogszabályi háttérrel kapcsolatban, majd javaslatok és kérdések hangzottak el.
A Fórum résztvevői tájékoztatót hallgattak meg a tervezett napirendnek megfelelően a HM és az MH szervezeti változásaiból adódó aktuális feladatokról. Siposs Ernő Péter dandártábornok, a HVK Haderőtervezési Csoportfőnökség csoportfőnöke tájékoztatójában többek között elmondta, hogy Szolnokon 2015. december 15-ig egy új MH Különleges Rendeltetésű Ezred jön létre, 2015. október 15-től Balatonkenese és Balatonakarattya közigazgatásilag történő szétválását követően új nevet kapott a Balatonkenesei Honvéd Üdülő, amely átkerült Balatonakarattya közigazgatási területére. Az új név HM Rekreációs Konferencia Központ lett. 2015. szeptember 1-vel bevezetésre kerültek alakulatonként a vezető ügyeleti szolgálatok. Az új beosztások feltöltése jelenleg is folyamatos.
A 2015. évi béren kívüli juttatásokkal kapcsolatosban a munkavállalói oldal megállapította, hogy a megállapodást a munkáltató eddig maradéktalanul teljesítette.
A fórum résztvevői tájékozódtak a 2016. évi költségvetésről. A felek egyetértettek abban is, hogy a 2016. évi bér-, és béren kívüli tárgyalások soron kívül megkezdődhessenek és lehetőleg még idén sor kerülhessen a megállapodás megkötésére. Tájékoztatót hallgattak meg a segélyezés és a szociális támogató rendszer helyzetéről. Áttekintették a nyugállományú katonák és a gondoskodási körbe tartozók jogosultságával és járandóságaival foglalkozó szervezetek közötti hatásköröket.

 

A mappában található képek előnézete HÉF ülés, 2015. 10. 13.