Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ez évi utolsó ülését tartotta a HÉF

2014.12.11

2014. december 10-én megtartotta évzáró ülését a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum.
Az ülés levezető elnöke Dr. Kádár Pál dandártábornok, a HM Tervezési és Koordinációs Főosztály főosztályvezetője, a munkáltatói oldal ügyvivője a HM társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, a munkavállalói oldal ügyvivője Czövek János a Honvédszakszervezet elnöke volt.
A BEOSZ képviseletében Kelemen József nyá. altábornagy elnök, Galló István nyá. ezds. és Sztanó Zsuzsanna nyá. őrgy. vettek részt a megbeszélésen. A tervezett napirendi pontok között több olyan téma is szerepelt, melyek a BEOSZ Nyugállományúak Fórumán kérdésként vetődtek fel.
A napirend elfogadása során a tervezett hétből két témát - a honvédség halottainak sírhely megváltása, illetve az 1997. és 2001. között megállapított nyugellátások rendezése - az oldalak egyetértésével az Idősügyi Munkacsoport elé delegálták.
Kun Szabó István vezérőrnagy további vizsgálódást ígért a HM tulajdonából az önkormányzatoknak átadott, volt tiszti klubok, illetve a bennük elhelyezett szervezetek működési feltételeinek kérdésében.
A többi téma jellemzően az aktív állományra vonatkozott (2015. évi illetményemelés, a katonai nyugellátás rendszere, a 2014. évi béren kívüli juttatásokról szóló megállapodás értékelése), ezekről a Honvédszakszervezet honlapján részletesebben lehet tájékozódni.
Az ülés végén a tárgyaló felek kölcsönös karácsonyi és újévi jókívánságokkal búcsúztak egymástól és a 2014. évtől.

Sztanó Zsuzsanna nyá. őrgy.

 

A mappában található képek előnézete Ülésezett a HÉF - 2014. 12. 11.