Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Érdekképviselet

Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF). A jelenlegi szervezet jogelődje 1992-ben alakult melynek a BEOSZ egyik kezdeményezője volt. A HÉF célja az ágazati jelentőségű – társadalmi, gazdasági és szociális – kérdésekben történő egyeztetés, az érdekek ütköztetése, a megállapodások kialakítása, döntések előkészítése valamint a kölcsönös információcsere. A fórum keretén belül történik nyugállományba kerültek érdekeinek egyeztetése is.
Az Idősügyi Munkacsoport célja, hogy a nyugállományú katonák és honvédségi nyugdíjasok érdekérvényesítése hatékonyan megvalósulhasson. Tanácsadó és konzultatív testület, feladata figyelemmel kísérni a Magyar Honvédség Idősügyi Stratégiájában foglalt célkitűzések végrehajtását, a nyugállományú katonák, a hozzátartozói ellátásban részesülők, és a honvédségi nyugdíjasok helyzetét, életkörülményeit. Tapasztalataival, ajánlásaival segíti a HM vezetésének döntéshozatali tevékenységét.
A Magyar Honvédség Szociálpolitikai Közalapítvány (Honvéd Közalapítvány) az alapító szándéka szerint szociális rászorultság esetén támogatja a személyi állomány tagjait, valamint a honvédségtől nyugállományba helyezetteket a szolgálati kötelmek teljesítésével összefüggően balesetet, egészségkárosodást szenvedetteket és ezek közeli hozzátartozóit. A támogatások módjáról, a feltételekről, a segélyek összegéről és az eljárás rendjéről a Közalapítvány honlapján részletesen lehet tájékozódni.
Tájékoztatók Az öregségi és hozzátartozói ellátásokkal továbbá a korhatár előtti ellátásokkal kapcsolatos – törvényben megszabott – általános tájékoztatási kötelezettségének a MÁK ONYF a honlapján tesz eleget, ahol az ügyintézéshez és kérelmekhez alkalmazandó nyomtatványok megtalálhatok és letölthetők. ONYF honlap elérése. A saját tájékoztatókkal pedig a fegyveres szervek tagjainak vonatkozásában felvetődő speciális kérdések megválaszolására törekszünk.

 

Cikkek

Információk az üdülőkbe történő belépéshez

2016.11.23

A nyári szezonban már foglalkoztunk a MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ (Balatonakarattya) területére történő beléptetési rendszer módosulásával. A témában kapott friss információ ide kattintva olvasható.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Érdekképviselet

Tájékoztató az Idősügyi Munkacsoport üléséről - 2016. 11. 22.

2016.11.22

Tájékoztatás a Honvédelmi Idősügyi Munkacsoport 2016. november 22-ei üléséről... Tovább a cikkre... .

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Érdekképviselet

Szakmai egyeztetés a 2017. évtől megváltozó béren kívüli juttatásokra vonatkozó szabályokról

2016.07.07

A Honvédszakszervezet, a HODOSZ és a BEOSZ vezetői szakmai egyeztetést folytattak a 2017. évtől megváltozó béren kívüli juttatásokra vonatkozó szabályokról a HM Védelemgazdasági Hivatalban 2016. július 07-én. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Érdekképviselet

Tájékoztató a MH Szociálpolitikai Közalapítvány kuratóriumának üléséről

2016.07.05

A MH Szociálpolitikai Közalapítvány kuratóriuma 2016. július 05-én tartotta soron következő ülését. Tovább... .

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Érdekképviselet

Életpályamodell III. pillér alakítása

2016.06.15

Megkezdődött az érdekegyeztetés és a kidolgozói munka az életpályamodell III. pillérének megalkotására a HM Humánpolitikai Főosztály főosztályvezető személyes vezetésével a BEOSZ és a Honvédszakszervezet képviselőinek aktív bevonásával.

Esküdt Lajos ny. ezds.

 
Teljes bejegyzés

2016. II. negyedévi HÉF ülés

2016.06.13

A Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum 2016. június 13-án tartotta soros – II. negyedévi – ülését. Tovább... .

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Érdekképviselet

Tájékoztató az Idősügyi Munkacsoport üléséről - 2016. 05. 13.

2016.05.13

Az Idősügyi Munkacsoport, amely a nyugállományúak érdekképviseltének egyik kiemelt fóruma 2016. május 13-án tartotta ülését. Tovább... .

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Érdekképviselet

Üdültetés (nyugállományúak rekreációja)

2016.04.09

A HM fenntartású üdülők idei férőhely elosztására vonatkozó megkeresések kapcsán a BEOSZ elnöke a legutóbbi (2016. április 05-én megtartott) HÉF ülésen kérdést intézett a tárca vezetéséhez, melyre az illetékesek rövid időn belül válaszoltak. Tovább...

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Érdekképviselet

Az MH Szociálpolitikai Közalapítvány kuratóriumának üléséről

2016.04.05

Sajnos az utóbbi években egyre többen kerülnek olyan élethelyzetbe, melynek önerőből történő megoldása gyakran akadályokba ütközik. Tovább... .

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Érdekképviselet

Ülésezett a HÉF - 2016. 04. 05.

2016.04.05

A Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum április 5-én tartotta 2016. évi első ülését. Tovább...

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Érdekképviselet | Fényképek: HÉF ülés, 2016. 04. 05.