Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Zalaegerszegi Katonatalálkozó

2017.03.04

A Zalaegerszegi Honvédklub március 04-én tartotta meg az első Zalaegerszegi Katonatalálkozót. Közel egy év előkészítő munka, megszámlálhatatlan e-mail és telefon, személyes beszélgetések és megkeresések, közel 120 kiküldött és ugyanannyi kivitt levél eredményeként 151 egykori és jelenlegi katona, polgári alkalmazott népesítette be a volt Petőfi laktanyát, majd vett részt a Keresztúri ÁMK nagytermében rendezett Zalaegerszegi Katonatalálkozón.
dsc_2955.jpg
A rendezvény a Honvédklub székhelyén, a helyőrség történetét bemutató kiállítás megtekintésével kezdődött. Az egykori katonatársak által összeadott gyűjteményt Szabó László nyá. alezredes, a klub alelnöke (egyben a kiállítás megszervezője) mutatta be a megjelenteknek. A szervezők nagy örömére a kiállítás anyaga most is gyarapodott! Inhof Ferenc nyá. százados például zászlókat és egyéb kincseket rejtő térképtáskát, míg Dr. Muhoray Árpád nyá. vezérőrnagy régi fotókat helyezett a relikviák közé.
A következőkben megkoszorúzták a laktanya falán található Petőfi emléktáblát, majd a szolgálatteljesítés közben elhunyt katonatársainknak emléket állító emlékművet. Előbbinél Gondos Ferenc nyá. ezredes, a Honvédklub tiszteletbeli elnöke, míg utóbbinál Dr. Muhoray Árpád nyá. vezérőrnagy, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense mondott beszédet.
dsc_2925.jpg
Nagy érdeklődés mellett zajlott az egykori munkahely, a volt Petőfi laktanya meglátogatása. Sokan az elmúlt 20-25 évben nem is jártak a területen, így meglepve tapasztalhatták, hogy az épületek nagy része szépen felújítva, modernizálva, átépítve most már, mint a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar zalaegerszegi Kampusza a felsőoktatást szolgálja.
A Keresztúri ÁMK-ban Németh István nyá. őrnagy, a Honvédklub elnöke köszöntötte a résztvevőket. Kiemelte, hogy a megjelentek nagy száma bizonyítja, igény volt a találkozóra, és egyben biztosította is a jelenlévőket, hogy a találkozót jövőre is megszervezik! A terített asztalok melletti baráti beszélgetések jó hangulatban este 9-ig zajlottak.

Németh István elnök