Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Vetélkedés Nyíregyházán

2017.10.24

Városunkban a Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szövetség kezdeményezésére október 24-én került megrendezésre 9. alkalommal a hagyományos szellemi vetélkedő. A generációk közötti szellemi tornán mintegy 40 fő mérte össze ismereteit, akiknek hetvenen szurkoltak a Nyírségi Civilház rendezvénytermében.
Az esemény fontosságát a város polgármestere nevében Dr. Ulrich Attila alpolgármester méltatta. Megnyitójában örömét fejezte ki, hogy a felkészülésben részt vevők olyan témából készültek, amelyek fontosak valamennyiünk számára. Ilyenek: az Arany János emlékév, Vay Ádám marsall születésének 360., Kállay Miklós miniszterelnök születésének 130., halálának 50. évfordulója, valamint a város utóbbi 5 évének fejlődése.
A rendezvényt megtisztelte Román Demeterné a Szabolcs -Sz.-B. Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége elnöke és Esküdt Lajos nyá. ezredes a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége elnökhelyettese.
A szervezés és lebonyolítás jogával a nyíregyházi Fegyveres Erők és Rendvédelmi Szervek Nyugdíjas Klubja élhetett, mivel előző évben a vetélkedő nyertese volt. A csapatokat a Gárdonyi Géza Általános Iskola 7. és 8. osztályos diákjai segítették Egyed Anna tanárnő vezetésével. A zsűri elnöki tisztét Dr. Németh Péter régész, címzetes múzeumigazgató töltötte be, munkáját Petneházyné Bugán Magdolna a Civilház igazgatója és Koleszár Józsefné a klub nyugdíjas pedagógusa tagként segítette.
Bevezetésként az egyesület Honvéd Népdalköre katonadalokat adott elő, majd a témával kapcsolatban felvezetőként ismertetők hangzottak el és ezután következett a megmérettetés.
Az értékelést a zsűri bölcs döntésével elvégezte és eredményt hirdetett. A helyezetteken túl valamennyi résztvevő ajándékban részesült, melyet Nyíregyháza Önkormányzata pályázati támogatásként biztosított számukra. A BEOSZ könyvajándékait Esküdt Lajos elnökhelyettes adta át a helyezettek és a zsűri tagjai részére.
Köszönjük mindazok segítségét, akik a rendezvény sikeres megrendezését bármilyen formában támogatták vagy jelenlétükkel megtisztelték. Külön öröm számunkra, hogy a BEOSZ elnöksége klubunk, mint tagszervezet kérését elfogadta.

Szluk István nyá. őrnagy

 

A mappában található képek előnézete Vetélkedés Nyíregyházán