Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Végre elindulhattunk

2021.07.03

Hosszú kényszerszünet után, a Kiskőrös Helyőrség Nyugállományúak Klubjának 54 tagja, nagy várakozással, lelkesen készült a Velencei - tavi egy napos kirándulásra. Többen is szerettek volna jönni, de az autóbusz "ennyit bírt el". A buszra "minden jegy elkelt". Az első úti célunk Agárd volt. Páratlan élmény volt, amikor - hosszú buszozás után - megpillantottuk a Velencei - tavat.

s1240073_800_533.jpg

Természetesen hajóra szálltunk és tettünk egy nagy kört a tavon. Csodálatos látvány volt, amikor megláttuk a hajóról a Pákozdi csata emlékművet a távolban. Régebben már jártunk az emlékműnél, meg is koszorúztuk. A hajózást követően ellátogattunk a Pákozdi Vadasparkba és Arborétumba.

s1240254_800_533.jpg

A vadasparki sétán sok érdekes és meglepő élményben volt részünk. A séta után - egy kissé fáradtan - tele élménnyel buszra szálltunk, és hazafelé vettük az irányt. Hagyományainkhoz híven azonban Akasztón, a Zöld Vendéglőnél megállt a busz. Itt már vacsorával vártak bennünket. Megfeledkezve a fáradtságról, nagyon vidám, jó hangulatban megvacsoráztunk. Igazi, baráti beszélgetést követően indultunk haza. Élményekben, látnivalókban gazdag, vidám hangulatú kirándulás volt.

s1240392_800_378.jpg

Jó volt a hosszú kényszerkihagyás után újból együtt lenni társainkkal Legközelebbi, 3 napos kirándulásunk szervezése már folyamatban van. Irány: Buják – Ipolytarnóc.

Duchai Józsefné