Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ünnepi közgyűlés Tatán

2020.09.10

Ünnepi közgyűlést tartott az 50. éves jubileumát ünneplő Honvéd Bajtársi Klub, Tata.
A Himnusz közös eléneklése után Sárközi József nyá. ezredes, elnök köszöntötte a meghívott vendégeket és a tagságot, hangsúlyozva, hogy márciusban már volt egy kísérlet az ünnepi rendezvény megtartására, de ezt a járvány meghiúsította, most végre sikerült megszervezni, az óvintézkedések szigorú betartása mellett.
Az elnök, a meghívott vendégek köszöntése után, elmondta, hogy a fél évszázad több jelentős változást hozott a klub életében, és mára a város jelentős, szinte megkerülhetetlen, közösségi életet biztosító egyesületévé vált, egyik alapítóként a 30. éves jubileumát ünneplő Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége megbecsült tagjaként. Ebből az alkalomból megjelent két kiadványt, egyrészt a Dalkörről szólót és az „50 év a közösség szolgálatában 1970-2020” címmel megjelentet is a jelenlévők figyelmébe ajánlotta. Részletesen és szeretettel, kegyelettel emlékezett meg az elődökről, akik sokat tettek a klub életének fejlesztéséért. Az elnök által elmondottakat igazolta Michl József Tata város polgármestere, aki köszöntve a jelen lévőket, visszatekintett az 50 év nehéz és sokszor kudarcokkal, sikerekkel teli időszakaira, kiemelve, hogy város életében korábban is és jelenleg is meghatározó szerepet tölt be a klub, amelyről az általa átadott elismerő oklevél is tanulságul szolgál. Ezt követően Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnokának köszönő levelét Sándor Zsolt vezérőrnagy adta át, s amelyben az MH parancsnoka elismerését fejezte ki a megalakulás félévszázados évfordulója alkalmából. Kiemelten szólva arról, hogy az emléklap tükrözi azt az áldozatkész munkát, a honvédséghez való tartozás erősítését, a katonai hagyományok ápolását, a bajtársiasság elfogadását, amelyet mindenkor kiteljesített a klub tevékenysége.
Majd a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság törzsfőnöke, Ignáth Zsolt alezredes elismerő oklevelet adott át.
A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége részéről Vilner Péter nyá. ezredes, elnökhelyettes üdvözölte a rendezvényt, az egyesület elnökének és tagjainak szintén számos elismerést adott át. Futó Péter alezredes képviselte a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár parancsnokságát, felolvasva a köszöntő gondolatokat. A rendezvény emlékezetes eseménye maradt, amikor Tata város önkormányzatától kapott zászlóra szalagot kötött Berdó Gábor nyá. százados BEOSZ Közép-dunántúli Régió vezetője, Vadon Gábor a székesfehérvári Bajtársi Klub Elnöke és Takács Imre nyá. határőr alezredes. A Városi Nyugdíjas Klub nevében Horvát Dénes nyá. rendőr ezredes tolmácsolta a leköszönő elnök, Kun Imre elismerő levelét, és végül Ökrös Tibor zenekara szórakoztatta a vendégeket.
Az elnöki zárszó után a klub félévszázados jubileumát ünneplők könnyed csevegéssel, szerény állófogadással zárták a napnak ezt a részét, majd komoly munkával folytatódott a rendezvény, ahol a klub 51. közgyűlése folytatódott, beszámolóval, vitával, és az elnökség megválasztásával.

Nagy Olga, Tata
Vilner Péter, Esztergom

 

A mappában található képek előnézete Ünnepi közgyűlés Tatán