Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ünnepelt a Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub

2022.07.19

Egy nagyon különleges ünnepen vagyunk túl, két társunkat Urbán Tiborné Jucikát és Demény Mihályné Gyöngyikét köszöntöttük 90. születésnapjuk alkalmából.
Jucika 30 év munkaviszony után ment nyugdíjba a Kossuth Lajos Katonai Főiskoláról, majd csatlakozott a Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub tagjai közé 1985-ben. Rendszeresen részt vett házi vetélkedőkön, versenyeken, ahol kimagasló eredményeket ért el. 1990-től 2005-ig a klub pénzügyi teendőit is ellátta.
Gyöngyike katonaözvegy, ő a civil pályán dolgozott 1988-tól nyugdíjas, Budapestről Szentendére költözött és egy tagunk javaslatára került tagjaink sorába. Tíz éve visszaköltözött Budapest III. kerületébe és jelenleg is ott él. 2014-től 2020-ig a Klub Ellenőrző Bizottságának tagja. Az Ezüstfény Együttes alapító tagjai közé tartozott, számtalan közös fellépésen vett részt a kórussal.
Mindkét ünnepelt aktívan részt vett a klubélet alakításában, a rendezvényeinken mindig számíthatunk szorgos munkájukra. A katonai hagyományok megőrzésének a mai napig lelkes támogatói.
Velük együtt már jelenleg 6 fő 90 éves tagunk van.
A rendezvényen köszöntöttük őket a Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub vezetősége és tagsága nevében, majd vendégeink köszöntése következett.
Jucikát Fülöp Zsolt Szentendre város polgármestere, Gyöngyikét Dr. Kiss László Budapest III. kerület polgármestere köszöntötte. A továbbiakban mindkettőjüket köszöntötték Kiss Zoltán alezredes a Szentendrei Helyőrségtámogató Parancsnokság parancsnoka, Nagy Géza őrnagy a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Hadkiegészítő és Toborzó Központ főtisztje, Esküdt Lajos ny. ezredes a Bajtársi Egyesületek Szövetségének elnökhelyettese.
Majd Fekete Tiborné Klárika Moretti Gemma Tükör című versével köszöntötte őket.
Következett a koccintás, majd a torták elfogyasztása.
Beszélgetések sora zárta a megemlékezést.
Az eseményen a Szentendre TV is jelen volt.
Köszönjük a résztvevőknek, hogy egy emlékezetes szép napot szerezhettünk tagjainknak.

Horváth Ernőné

 

A mappában található képek előnézete Ünnepelt a Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub