Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Télbúcsúztató

2022.02.25

Csapatunk, a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Veszprémi Egyesülete, „kemény magja” 36 fő, 2022. 02. 25-én Balatonakarattyán, a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ külön-termében télbúcsúztatót tartott. Az előkészítés során – tekintettel arra, hogy autóbusszal történt az utazás – kéréssel kerestük meg a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége elnökét. A segítséget megkaptuk, amit ezúton is tisztelettel megköszönünk! További köszönet, pedig Piros Ottó ezredes urat, a MH RKKK parancsnokát, Szigerti Anikót Rendezvényszervező és Biztosító részleg szervezőjét, valamint a szakácsokat, felszolgálókat az autóbusz vezetőjét illeti, hiszen a jó hangulatú találkozó, az ő munkájuk nélkül nem valósulhatott volna meg.
Az érkezést követően történt egy pohárköszöntő, melynek része volt a kerek-évfordulósok köszöntése, s fényképek vetítése mellett néhány gondolat hangzott el a közelmúlt eseményeiről. Úgy, mint a herendi tragédia áldozatairól történt megemlékezésről, a legidősebb helikopter-vezető miniszter úr által történt elismerésről. Eleget tettünk a székesfehérvári társegyesület meghívásának, s a képek vetítésével részleteket mutattunk be az ott-történtekről. A közeljövő tervezett rendezvényeire is felhívtuk a tagság figyelmét.
Említésre került az április 12-i jutas-pusztai megemlékezés, annak előkészítési fázisában a már elvégzett feladatok, s az arra történt visszajelzések, valamint az április 20-i beszámoló-tisztújító közgyűlés. Szót kapott, és élt a lehetőséggel Garai Ferenc ny. őrgy, valamikori kutató-mentő század parancsnoka, aki egy olyan tájékoztatást adott, ami – szintén projektor által nyújtott lehetőségek felhasználásával, képek vetítésével – magas fáról történő mentést, annak begyakorlását mutatta be. A rövid előadást nagy érdeklődés kísérte.
Ezután pedig a baráti beszélgetés, a zene, tánc, s a finom vacsora következett.
Köszönjük a résztvevőknek az érdeklődést, a biztosítóknak pedig áldozatos munkájukat, mellyel a rendezvény sikeréhez hozzájárultak. Beszéljenek a képek!

dsc_1389.jpegdsc_1390.jpegdsc_1391.jpegdsc00425.jpeg

Soós Lajos ny. alezredes, elnök