Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Találkozás szlovén veteránokkal

2019.09.07

A Szlovén Háborús Veterán Katonák Szövetsége Murska Sobotai régiója meghívásának tettünk eleget 2019. szeptember 7-én. A rendezvényen megemlékeztünk a Murska Sobotai Régió megalakulásának 20. évfordulójáról, majd délután a régió veterán közösségeinek a 16. sportjátékára került sor. A megemlékezésre meghívást kapott a Székesfehérvári Honvéd, a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület és a BEOSZ Nyugat-dunántúli régióvezetője.
A 20. évforduló alkalmából köszöntöt mondott Ivan Smodis a Veterán Szövetség Murska Sobotai elnöke. Az elmúlt évek eseményeit, rendezvényeit és főleg a szervezet működését elősegítőket sorolta fel. A kulturális programot a Kuzma Általános iskola tanulói mutatták be. A programot azoknak az önkormányzatoknak, vállalkozóknak és szervezeteknek az elismerése követte akik sok éven át együttműködtek a térség társulásával. Elismerésre kerültek azok a személyek is akik jelentős mértékben hozzájárultak az egyesület fejlődéséhez. Ezek sorában a Székesfehérvári, Szombathelyi egyesületek és a régióvezető is ott volt.
Az elismerések után a rendezvényt köszöntötte Lipic Ladislav a Veterán Katonák Szövetségének Országos elnöke is. Vadon Gábor a Székesfehérvári egyesület elnöke emléklapot és fehérvári emléktárgyakat adott át az elnök részére. Kapcsolatukat Muraszombattal még, mint BEOSZ tagok alakították ki, és azóta is ápolják.
Az ünnepélyes megemlékezést az eső sem szakította meg.
A nevezések leadása után következett a régió 16. sportversenye. (Az eső addigra elállt.) Nevezett a Székesfehérvári csapat, Szombathely néven egy vegyes csapat került összeállításra, tagjai Ludvik Jonas Hodosról (77), Varga Lajos Székesfehérvárról (84) és László Attila Szombathelyről (65), a csapat átlagéletkora 75 év volt. A versenyre 14 csapat nevezett. A következő versenyszámokban küzdöttünk meg az ellenfeleinkkel: légpuska lövészet, foci célba rúgás, darts és vortex célba dobása (a vortex úgy néz ki mint a 82 mm-es akna-gránát és azt kell célba dobni, nem csak erő, hanem technika is kell hozzá).
Keményen küzdött mindkét csapatunk és ennek eredményeként a fehérváriak a 4., míg a vegyes Szombathelyi csapat a 6. lett összesítésben.
A rendezvény nagyon jó hangulatban zajlott le. Az estebéd után a következő rendezvények időpontjai és meghívásai kerültek pontosításra. Kapcsolatot fenntartani és ápolni csak a rendezvényeken történő kölcsönös részvétellel lehet. Piknikkel zárult a rendezvény, de azt mi már nem vártuk meg, mert indultunk haza.

László Attila

 

A mappában található képek előnézete Találkozás szlovén veteránokkal