Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Születésnapot ünnepeltek Szentendrén

2019.03.28

A Szentendrei Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub Ezüstfény Együttese megalakulásának 15. évfordulóját nagyszabású gálaműsorral ünnepelte meg a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia (továbbiakban: MH AA) Kulturális Központjában. Az évforduló alkalmából szervezett rendezvényen meghívottként részt vett Szentendre város polgármestere, alpolgármestere, a 7.számú választókörzet önkormányzati képviselője, a HM humánpolitikáért felelős helyettes államtitkár képviselője, az MH AA parancsnoka, az 1.számú Katonai Igazgatási Központ képviselője, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének (továbbiakban: BEOSZ) elnöke és munkatársa, a székesfehérvári Nőszirom Vegyeskara, a Szentistvántelepi Általános Iskola felsős tagozat énekkara, az MH AA katonazenekara, a budapesti Gábor Áron Nyugdíjas Egyesület elnöke, számos családtag és érdeklődő. A rendezvényről a szentendrei TV munkatársai riportokat és felvételt készítettek.
A program a helyőrség parancsnok köszöntőjével és elismerésének átadásával vette kezdetét, majd a HM humánpolitikáért felelős helyettes államtitkár köszöntő levelének felolvasása következett és a képviselettel megbízott a HM Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztály Tudományszervező és Kulturális Osztály vezető kiemelt főtiszt köszöntőjével folytatódott. A polgármester úr szavait követően elismerő oklevelet adományozott a jubileumát ünneplő együttes részére. A katonazenekar produkciója és az Altiszti Induló közös eléneklése megadta az alaphangulatot és ezt az Ezüstfény Együttes első blokkjában elhangzó nótacsokor csak fokozta, az énekkar vezető virtuóz hegedűjátéka ámulatba ejtette a jelenlévőket. Az ifjúság foglalta el a színpadot és érett műsoruk nagy tetszést aratott és mindenki elismerését kivívta. Pihentetésül egy táncospár előadása fokozta tovább a hangulatot. Nagy ováció fogadta a rádióból is ismert Nótáskapitány megjelenését és előadását, majd a székesfehérvári vegyes kar blokkja következett. Zárásul az ünnepelt együttes katonadalokat énekelt, amibe már a közönség is bekapcsolódott.
Nagy meglepetés volt mindenki számára, amikor a színpadra az egyik énekkari tag saját ajándékát, egy 80 szeletes tortát tolt be és adta át együttes társai és a közönségben helyet foglalók részére.
Mint minden ünnepen így itt sem maradhatott el a közösségi és egyéni elismerések átadása.
Az erre az alkalomra készített emléktárgyat és jubileumi kiadványt minden meghívott és fellépő a klub elnökétől megkapta.
A rendezvényt kötetlen beszélgetés és közös éneklés zárta miután meghallgatták a BEOSZ elnökének pohárköszöntőjét és elfogyasztották a feltálalt étel különlegességeket.
Mindenki megelégedéssel indult haza, nagyon jó program volt. Köszönet a fellépőknek, szervezőknek, közreműködőknek, a meghívást elfogadó vezetőknek.

B o l d o g   S z ü l e t é s n a p o t ! ! !

Esküdt Lajos vezetőségi tag

 

A mappában található képek előnézete Születésnapot ünnepeltek Szentendrén