Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Születésnapi köszöntés Székesfehérváron

2018.08.24

2018. július 17-én délután egy kicsiny, de megható, mindamellett jó hangulatú délutánon köszöntöttük székesfehérvári lakásában Amigó György nyugállományú alezredes urat, aki 15-én töltötte be kilencvenedik életévét.
Az ünnepelt, akit Fehérváron mindenki csak Gyuri bácsinak hív és nagy tisztelet, szeretet és megbecsülés övez, a rá jellemző vidámsággal fogadta a köszöntőket.
Rábaközi Roland százados, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és ííközponti Nyilvántartó Parancsnokság 3. sz. Katonai Igazgatási Központ Érdekvédelmi Részlegvezető-helyettese az MH KIKNYP parancsnokának köszöntő oklevelét adta át az ünnepeltnek. Vadon Gábor nyugállományú ezredes a Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubjának elnöke a klub elnökségének és tagjainak köszöntését adta át egy üdvözlő oklevél kíséretében, tolmácsolva egyben a klub „Nőszirom” vegyeskara tagjainak üdvözletét is. Berdó Gábor nyugállományú százados, a Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület elnöke az egyesület emlékpajzsát és a hozzá kapcsolódó oklevelet adta át az egyesület tagjainak és elnökségének jókívánságaival.
Gyuri bácsi, aki szerencsére jó egészségnek örvend, meghatódva vette át az ajándékokat, és egy jóízű baráti beszélgetésen idézte fel hivatásos katonai pályafutásának, családi életének, társadalmi szerepvállalásának legszebb emlékeit.
Őszintén szólva, mi, akik köszöntöttük, szájtátva hallgattuk egy sikeres, mozgalmas és gazdag életpálya felidézett állomásait. Talán az fogott meg bennünket a legjobban, hogy emlékezés közben megfiatalodott. Pedig akik ismerjük, tudjuk, hogy nem a múlt történései tartják életben, nagyon is a mában él. Erejét és egészségét talán éppen az adja, hogy látja, elemzi, értékeli az Őt körülvevő világot. Mindenről megvan a véleménye, és ki is mondja azt. Ezért tiszteljük annyira. Vidámsága, barátságossága, temperamentuma mindenkit magával ragad. Ha úgy érzi, leül a zongora mellé, és eljátssza a Neki legkedvesebb harmóniákat.
Egy vidám beszélgetés, sok mosoly és nevetés után búcsúztunk el. Úgy gondolom, jól esett Neki, hogy megemlékeztünk Róla e jeles ünnepen, de talán Ő többet adott nekünk, mint mi adni tudtunk Neki. Megálltunk egy órára a rohanó világban és az Ő példáján feltöltődve, megerősödve, tele optimizmussal szorítottunk kezet Vele a búcsúzáskor.
Jó egészséget, még hosszú életet kívánunk, Gyuri bácsi! Erősíts bennünket még nagyon sokáig!

Berdó Gábor Károly
a Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület elnöke

 

A mappában található képek előnézete Születésnapi köszöntés Székesfehérváron