Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Szolnoki családi nyíltnap

2022.05.28

Az Magyar Veterán Repülők Szövetsége budapesti szervezetének tagjai a BEOSZ által meghirdetett „Nemzedékek Éve” program-sorozat részeként 2022. 05. 28-án részt vettek a szolnoki reptéren rendezett családi nyíltnapon.
Az indulási időpontra mindenki megérkezett és lelkesen szálltunk fel a számunkra biztosított autóbuszra.
A rendezvényre időben megérkeztünk és bár borult ég fogadott az eső megkímélte a rendezvényt.
Gyönyörű kötelékkel érkeztek a Helikopterbázis, most hadrendben álló típusai, merev szárnyú Zlin-242 kiképző repülői, H-145M Airbus Helicopters, Mi-17 és a Mi-24-esek.
Megkezdődött a típusonkénti képesség bemutatók sora.
Miután a bemutató utolsó forgószárnyas programja zajlott, a várakozási légtérben már feltűnt két ismerős sziluett. Az Airbus és a Falcon várták, hogy berepülhessenek a pálya fölé.
Őket megelőzve érkeztek a Gripenek. A 3 gép ék alakzatban, alacsony áthúzással köszöntötték a nézőket. A készenléti géppár Kecskemét felé hagyták el a légteret, a 31-es oldalszámú Gripen felkészülve a dinamikus bemutatóra, szűken fordult vissza a pálya felé. A smokewinderek működésbe léptek, és kezdődött a demo, ami most is nagyon látványos volt, nagy taps kísérte a programot. Az A319-112 érkezett, majd őt követte a Falcon, mely egy touch and go-t bemutatva repült további úti célja felé.
A dinamikus program záróképéhez két tűzoltó már a guruló út szélén, egymással szemben elhelyezkedve állt. A H-145M Airbus Helicopters vízágyús köszöntésével zárultak a légi programok.
Az elfogyasztott finom ebéd után csapatunk élményekben gazdagodva indult haza.
Köszönet mindazoknak, akik ezt a programot megszervezték, biztosították az anyagi és tárgyi feltételeket.

Sinka Imre Antal

 

A mappában található képek előnézete Szolnoki családi nyíltnap