Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Szlovén vendégek Nagykanizsán

2022.10.17

A Határőr és Rendőr Nyugdíjasok Nagykanizsai Egyesülete 2022.10.17-én gyönyörű napos időben fogadta városunkban a Maribori és Muraszombati Rendőr Nyugdíjas Egyesületek tagjait. A Honvéd Kaszinó nagytermében Balogh László polgármester köszöntötte a szlovén vendégeinket, kiemelve Nagykanizsa földrajzi adottságából eredő példamutató együttműködést a hármashatár térségében.
A tízórai elfogyasztása után Bali Vera idegenvezető mutatta be városunkat, melynek során koszorút helyeztünk el az I. világháborús hősi emlékműnél. Vendégeink megtekintették a Thury György Múzeumot, majd egyénileg is megismerkedtek a várossal.
A Kaszinó Étterem által prezentált ebéd után Berke László r. ezredes, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság vezetője köszöntötte a nyugállományú rendőröket hangsúlyozva a kiváló nemzetközi együttműködést és további tartalmas baráti együttlétet kívánt. A szórakozásról a kaszinó diákszínpadjának tagjai, valamint Bacskay Zoltán barátunk gondoskodott. Vendégeink is éltek egy kis meglepetéssel amikor előkerült a tangóharmonika és tánccal folytatódott a program.
A rendezvényen mintegy 60 fő vett részt, mely erősítette a szlovén és magyar egyesületek között 5 éve fennálló együttműködést.

Bíró László

 

A mappában található képek előnézete Szlovén vendégek Nagykanizsán