Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Szegedet látogatták meg a nyírbátori nyugdíjas határőrök

2016.05.11

Ópusztaszer és Szeged látványosságaival ismerkedett a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesület tagsága két napos kirándulás keretében.
Ópusztaszeren a Történelmi Emlékparkban megelevenedett a múlt, s tárgyi emlékek, festmények, relikviák vezettek végig bennünket a kalandozó magyarság mindennapi életén. Sokadszorra is megcsodáltuk a monumentális Feszty körképet, mely a honfoglalás pillanatait megörökítve lenyűgöző élményt nyújt.
Kora este kisvasúttal indultunk szegedi városnézésre, s gyönyörködhettünk a régi víztoronyban, a török fürdőben, a belváros szecessziós palotáiban, s szívtuk az ózondús levegőt az újszegedi Ligetben. Kortyoltunk az Anna kút gyógyvízéből, s elámultunk a Reök palota elegáns díszítettségén. Kegyelettel emlékeztünk az aradi vértanúkra a róluk elnevezett téren. A Dóm téren monumentalitásával és finom belső kidolgozottságával lenyűgözött bennünket a Fogadalmi Templom, de felejthetetlen látványosságot nyújtottak a dekoratív téglaarchitektúrával készült egyetemi épületek és a püspöki palota is. A Széchenyi téren felfrissültünk, majd átmentünk a Nemzeti Színházhoz, a szegedi vár maradványainak megtekintése után pedig hosszú sétát tettünk a Tisza partján. A nap betetőzéseként a Vadaspark zömében szabadon tartott 104 állatfaj 650 egyedének életébe tekintettünk be.
Fizikailag kimerülve, de lelkileg felfrissülve és szellemileg gazdagodva tértünk haza Nyírbátorba.

Vincze István

Az eseményről a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesület honlapja "Délmagyarországi élménygyűjtés" címmel közöl fényképes beszámolót.

 

A mappában található képek előnézete Szegedet látogatták meg a nyírbátori nyugdíjas határőrök