Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Százéves a székesfehérvári repülés

2016.08.05

„Százéves a székesfehérvári repülés” címmel egész napos rendezvénnyel várta a repülés régi és mai szerelmeseit a szervező bizottság Székesfehérváron. A megemlékező ünnepségnek két fontos esemény adott lehetőséget. Egyrészt a helyi katonai repülés története ehhez a naphoz kapcsolódik, másrészt Rotter Lajos 1936. augusztus 12-i világcsúcsot jelentő repülésére, a „Nemere” vitorlázógépet megtervező kiváló szakemberre emlékező emléktábla avatás is az ünnepség része lett.
A szép számú jelen lévő között megjelentek a rendezvény védnökei, Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere, Dr. Orosz Zoltán altábornagy VKF helyettes, az Albatrosz Repülő Egyesület, a Corvin Alapítvány képviselői és a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Fejér Megyei Egyesülete tagsága. Megtisztelte a rendezvényt Vargha Tamás a Honvédelmi Minisztérium államtitkára is. Az évfordulókról emlékezett meg Szabó József nyugdíjas alezredes, a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Fejér Megyei Egyesülete képviseletében. Szilády Dezső az ünnepséget rendező Albatrosz Repülő Egyesület elnöke méltatta Rotter Lajos nemzetközi vitorlázó repülési tevékenységét. A repülőnapi program során szólt a jelenlevőkhöz Vargha Tamás államtitkár is, köszönetet mondva az Albatrosz Repülő Egyesületnek, az emléktábla létrehozásának kezdeményezéséért. A megemlékezések ünnepélyes koszorúzással értek véget.
A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségét Vilner Péter alelnök, valamint Gál István MVRSZ elnök és Mogyorósi Attila MVRSZ alelnök képviselte. A rendezvény jó hangulatú családi nappal zárult a börgöndi repülőtéren.

Vilner Péter

 

A mappában található képek előnézete Százéves a székesfehérvári repülés