Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Sereg István nyá. alezredes köszöntése

2020.11.02

90. születésnapja alkalmából köszöntöttük Sereg István nyá. alezredest. A rendezvényen köszöntötte Szabó Tünde őrnagy a MH KIKPNYP KIK Érdekvédelmi részleg vezetője, aki átadta Dr. Benkő Tibor Honvédelmi Miniszter és Korom Ferenc vezérezredes MH parancsnok által küldött emléklapot, október 1-én az Idősek Világnapja alkalmából kapott ajándéktárgyat MH. parancsnokától, a MH KIKNYP parancsnokától Szűcs Imre ezredestől köszöntő emléktáblát, valamint az érdekvédelmi részleg ajándék csomagját adta át. Köszöntötte Szentendre város Polgármestere Fülöp Zsolt aki Emléklapot és ajándék tárgyat adott át. Esküdt Lajos a BEOSZ elnökhelyettese átadta Hazuga Károly elnök úr köszönetét és elismerését a honvédelem érdekében kifejtett példás odaadó munkájáért, majd, átadta az ajándéktárgyat. A Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub nevében Horváth Jenőné elnök adta át az ajándékokat. A 2.sz. körzet képviselője Magyar Judit ajándéktárggyal köszöntötte. A rendezvényen családja is jelen volt.
Sereg István 1950-ben a tiszti iskola elvégzése után a kecskeméti hadosztálynál szolgált. A 3 éves Zrínyi Akadémia elvégzése után a szentendrei Kossuth Lajos Katonai Főiskolán a felderítő tisztképzést szervezte és indította be, ezt követően a Főiskola vezetésében szolgált. Az oktatástechnikai eszközök és módszerek kidolgozásában és alkalmazásában dolgozott.
1988-tól nyugdíjas, azóta tagja a Nyugdíjas Klubnak. Hasznos tanácsokkal, javaslatokkal segíti a vezetőség munkáját, az énekkar próbáin rendszeresen részt vesz, a kórus képzését támogatja.
Előadásokat tart tagjainknak katona pályájáról, tapasztalatairól. A mai napig aktívan dolgozik a katonai hagyományok megőrzése és ápolása érdekében.
Nevéhez fűződik a nyugdíjas klub életének 1988-tól 2010-ig tartó feldolgozása, az események díszes albumokban történő megörökítése, amellyel maradandót alkotott.

További jó egészséget kívánunk Alezredes Úr!

Horváth Jenőné

 

A mappában található képek előnézete Sereg István nyá. alezredes köszöntése