Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ötven éve a honvédségi nyugdíjasokért

2021.07.16

Jánoshalmán, az egykori katonaváros tiszti klubjának épületében, ma a néhai Imre Zoltán táncművész nevét viselő művelődési központban találkoztak július 16-án az 50 évvel ezelőtt, 1971-ben alapított Bem József Honvéd Nyugdíjas Egyesület tagjai. A kerek évfordulót ünneplőket a szervezet elnöke köszöntötte. Györgypál Csaba nyugállományú alezredes beszédében felelevenítette az egyesület elmúlt évtizedeinek történetét, hangsúlyozva az elért eredményeket.

01_20210716.jpg

Czeller János, a város polgármestere köszönetet mondott a szervezet tagjainak áldozatkész munkájukért, amely keretében sokszor nyújtottak szociális segítséget az egykor Jánoshalmán szolgálóknak.

02_20210716.jpg

Az ünnepségen - amelyen részt vett Szűcs Lóránd dandártábornok, a HM Katonai Irányítási és Válságkezelési Főosztály vezetője is - felolvasták dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának köszöntőlevelét, majd a jelenlévők elismerések, ajándékok átadásával és a Bem József Honvéd Nyugdíjas Egyesület csapatzászlójára helyezett zászlószalagokkal fejezték ki elismerésüket az idén 50 éves szervezet tagjai előtt.

03_20210716.jpg

04_20210716.jpg

Forrás: honvedelem.hu, szerző: Snoj Péter

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége elnökségét Vilner Péter nyugállományú ezredes, elnökhelyettes képviselte, aki ugyancsak számos elismerést adott át. Az eseményről saját fotóival részletesen beszámol Snoj Péter a honvedelem.hu oldalon.

(szerk.)