Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ő még csak 97

2021.10.25

Ma ünnepli 97. születésnapját a Magyar Veterán Repülők Szövetsége irodavezetője Wally Tibi bácsi, aki 1924. október 25-én született.
Már kora gyerekkora óta vonzódott a repülés iránt. 1941-ben kezdett el repülni a MAVERO-nál, s szerezte meg 1942-ben egy harminc másodperces csúszással az „A” vizsgát. 1945-ben, 21 évesen, a negyedik „C” vizsgás volt az országban. Szakszolgálati engedélyének száma 296-os. 1985-től van nyugdíjban. Megalakulása óta tagja a Magyar Veterán Repülők Szövetségének, 1992 óta alapító tagja az Endresz György Repülőklubnak. Több mint tucatnyi géptípussal repült az elmúlt hetven évben, 1600 óránál is többet töltve a levegőben. 90 éves korában is még érvényes volt a repülőorvosi minősítése, és mind a mai napig aktív tagja a vitorlázó repülők életének a budaörsi repülőtéren.
Wally Tibi soha nem hordott rendfokozatot, mégis kiérdemelte a honvédelmi miniszter elismerését 90. születésnapja alkalmából.
Wally Tibor még mindig aktív tagja Magyar Veterán Repülők Szövetsége budapesti tagszervezetének, az országos elnökség irodavezetője, és fiatalos lendületével, tenni akarásával példát mutat a veterán repülők széles táborának.

wally_tibi.jpg

97. születésnapod alkalmából gratulálunk, és jó erőt, egészséget kívánnak a Szövetség elnöksége és tagszervezetének tagjai.
Örülünk, hogy velünk vagy, és legyél még sokáig közöttünk.

 

Vilner Péter ny. ezredes,
a Magyar Veterán Repülők Szövetsége főtitkára